22_03_29_erdmost_nincskep

Még lehet jelentkezni a keresztféléves képzésekre

22_03_29_erdmost_nincskep

Még lehet jelentkezni a keresztféléves képzésekre

Január 29-én jár le a jelentkezési határidő a Kós Károly Technikumban induló keresztféléves felnőtt képzésekre. Az első két szakképesítés megszerzése végzettségtől függetlenül ingyenes. Az ÉrdFm 101,3 munkatársa Tériné Pataki Magdolna, szakközépiskolai igazgatóhelyettessel beszélgetett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A kereskedelmi és webáruházi technikus képzés érettségire épül, de a 8 általánossal rendelkező tanulók számára is hirdettek képzést. Ilyenek a vendéglátóipari szakmák közül a cukrász, a pincér és szakács, építőipari területen a festő,mázoló, tapétázó, és elég a 8 általános a kereskedelmi értékesítő, régi nevén eladó képzésre is.

A képzések két év alatt teljesíthetők. Első félévben ágazatai alapoktatás folyik, a többi három félévben szakirányú oktatásra kerül sor. Az első félév végén ágazati alapvizsgát tesznek a tanulók, ezután következik a szakirányú képzés. A képzés rugalmas, így az ágazati alapoktatás után még dönthet mondjuk a cukrászat mellett az, aki eredetileg  szakács szakra jelentkezett.

A képzésekre online lehet jelentkezni az Érdi Szakképzési Centrum, illetve a Kós Károly Technikum honlapján is. A képzéseket legkésőbb február második hetében szeretnék megkezdeni, de ez a jelentkezők számától függ, minimum 12 fő részvételéve indulhat el az oktatás.
Fontos tudnivaló, hogy míg korábban az OKJ szerint zajlott a képzés, szeptember elseje óta a Szakmajegyzék szerinti képzésekre lehet jelentkezni.

A legkeresettebb jelenleg a villanyszerelő szak, itt minimális a lemorzsolódás, kereskedő és webáruházi technikus valamint a kereskedelmi értékesítő képzésekre most kevesebb a jelentkező. Korábban előfordult 50 %-os is lemorzsolódás is, de ezt igyekeznek 20 % alatt tartani, elmúlt időszakban 9-11 % között mozgott ez az arány.

Fontos tudnivaló,  hogy az első két szakképesítés megszerzése végzettségtől függetlenül ingyenes. A képzések gyakorlati részét hétköznapokon tartják, heti 2-3 délutánt vesz igénybe. Az elméleti anyagot egyre inkább az online térben képzelik el. Most a járványhelyzet miatt ez meg is valósult és nagyon pozitívak a visszajelzések.

Az egész beszélgetést itt hallgathatja meg:


 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email