22_03_29_erdmost_nincskep

Már nappal is besurranhatnak a tolvajok

22_03_29_erdmost_nincskep

Már nappal is besurranhatnak a tolvajok

Tavasszal egyre több bűncselekményre derül fény, ilyenkor ugyanis többen látogatják meg hétvégi házaikat és ekkor szembesülnek vele, hogy betörés történt. Szatmáriné Berczi Dolóresz bűnmegelőzési főtanácsadó szerint Érden kevesebb a betörés, azonban a betörők már nem csak éjszaka csapnak le.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Szatmáriné Berczi Dolóresz az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója hangsúlyozta, sokan csak ilyenkor szembesülnek vele, hogy hétvégi házukban betörés történt, onnan kerti eszközöket, szerszámokat tulajdonítottak el, de a felújítás alatt álló építkezéseknél is előfordulnak hasonló esetek.

A bűnmegelőzési főtanácsadó kiemelte, a biztonságos nyílászárók mellett célszerű mobilkamerát is kiépíteni, amely egyrészt a rendőrség felderítését is segíti, másrészt a lehetséges betörőt is távol tarthatja.

Szatmáriné Berczi Dolóresz kiemelte, Érden a lakosság sokat tesz vagyontárgyainak biztonsága érdekében és azt tapasztalják, az elmúlt időszakban kevesebb lakásbetörés történt.

Az Érd Tv-nek beszámolt arról is, a jó idő beköszöntével megnövekedtek a besurranásos bűncselekmények, melyek elsősorban éjszaka fordultak elő, de ez a tendencia változott és az agglomerációban akár napközben is behatolhatnak a betörők, amíg mi munkahelyünkön tartózkodunk.