22_03_29_erdmost_nincskep

Május 25-e után lehet ballagásokat tartani, de csak az udvaron

22_03_29_erdmost_nincskep

Május 25-e után lehet ballagásokat tartani, de csak az udvaron

2021. május 25-e után megtarthatóak a köznevelési intézményekben a ballagások az udvaron. A vendégeknek - néhány kivételtől eltekintve - végig orrot és szájat elfedő maszkot kell viselniük. A vendégek esetén a részvételnek nem feltétele a koronavírussal szembeni védettség.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hatályba lépett kedden Orbán Viktor hétfőn, a Magyar Közlönyben megjelent rendelete a ballagásokról: ennek értelmében 2021. május 25-e után megtarthatóak a köznevelési intézményekben, óvodákban, iskolákban a ballagások az udvaron, a vendégeknek (néhány kivételtől eltekintve) pedig végig orrot és szájat elfedő (orvosi, munkavédelmi, textil vagy más anyagból készült) maszkot kell viselniük. A ballagókra ez a megkötés nem vonatkozik.

Azt, hogy ezenkívül van-e még más speciális szabály (kézfertőtlenítés, távolságtartás stb.) az intézmény vezetője dönti el, ő határozhat arról is, hogy hány vendéget hívhat meg egy-egy ballagó. A rendeletben az is szerepel, hogy a részvételnek nem feltétele a vendégek esetén a koronavírussal szembeni védettség.

Egy másik rendelet a pótlóvizsgákat szabályozza: eszerint a középiskolai utolsó évfolyamán idén végző tanulók számára szóbeli pótlóvizsgát kell szervezni, ha az írásbeli vizsgáról vagy a gyakorlati vizsgáról elkésett vagy neki fel nem róható okból távol maradt.

A szóbeli pótlóvizsga nem auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatikus: azt külön, a „vizsgajelentkezést fogadó” igazgatónál kérelmezni kell a végzős diáknak. A „(…) kérelmet, valamint a fel nem róható ok igazolására szolgáló dokumentumokat az igazgató részére elektronikus úton, legkésőbb 2021. május 28-án 16 óráig kell benyújtani. A határidő jogvesztő” – áll a rendeletben, vagyis aki május 29-én nyújtja be elektronikusan a kérelmet, annak már nem kell pótlóvizsgát szervezni. A döntésről legkésőbb június elsejéig kell értesíteni a diákot és a kormányhivatalt, ha a vizsga emelt szintű. Szabályozták azt is, hogy a „szóbeli vizsga eredményéből érettségi pont számítható.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email