22_03_29_erdmost_nincskep

Magyar misszionáriusok hat világrészen

22_03_29_erdmost_nincskep

Magyar misszionáriusok hat világrészen

Magyar misszionáriusok hat világrészen címmel tudományos konferencia zajlik a Magyar Földrajzi Múzeumban október 20-22. között. Az esemény célja, hogy bemutassák, hogy a hitélet mellett milyen fontos tevékenységet végeztek a misszionáriusok.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A háromnapos konferenciára 29 előadó érkezett, azzal a céllal, hogy bemutassák, hogy a magyar misszionáriusok az elmúlt századokban milyen szerteágazó munkát végeztek a Föld távoli pontjain, és milyen mértékben járultak hozzá a tudomány, a kultúra fejlődéséhez, továbbá, hogy mit tettek az oktatásért, az egészségügyért és az emberek életének jobbá tételéért.

„Előadóink éveket töltöttek kutatómunkával, többen a helyszínekre is eljutottak. Közülük nagyon sokan az életüket is kockáztatták, volt köztük olyan is, aki megsérült vagy balesetet szenvedett és betegen is tette a dolgát. És miért? Hogy a világ szebb legyen, élhetőbb legyen. Ehhez nagyfokú alázat és mérhetetlen emberszeretet kell.” – mondta el az esemény kapcsán Kubassek János, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója. Hozzátette azt is, hogy a kutatások során sokszor meglepetés is érte őket, mert olyan dokumentumok is előkerültek, amelynek a létezéséről nem is tudtak.

A múzeumigazgató arról is beszámolt, hogy ő maga is rengeteget tanul az ilyen előadásokon és ezúttal is számos új olyan információ birtokába jutott. A jövőben egyébként a konferencián elhangzottakat szeretnék közreadni egy kötet formájában.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

hu_HUHungarian
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email