22_03_29_erdmost_nincskep

Let’s Colour – Színt vinni az emberek életébe

22_03_29_erdmost_nincskep

Let’s Colour – Színt vinni az emberek életébe

A 2030 Egyesület részt kíván venni a Let's Colour nevű pályázaton, melyhez az érdiek segítségét kérték. Többek között erről beszélgetett Martin Norbert elnökkel Szabó Beáta az Érd FM munkatársa.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Korábban írtunk róla, hogy a 2030 Egyesület a Let’s Colour pályázat jóvoltából színesebbé tenné a várost. Ehhez azonban javaslatokat kért az egyesület a városlakóktól, hogy hol legyen színesebb a város. A pályázat benyújtásának határideje május 7. és két kategóriában, tízezer lakos alatti illetve feletti települések nyújthatnak be pályázatot.

„Úgy gondoltunk hogy ha elindulunk rajta, akkor megkérdezzük az Érden élők véleményét arról, hogy ők milyen helyszínt tudnak elképzelni, ami színesebb lehetne városunkban. Azok a helyszínek is megjelentek a javaslatok között, amelyekre számítottunk, mint például a két vasút közötti aluljáró vagy a zajvédő falak, de olyanokat is javasoltak, amire mi nem is gondoltunk, például óvodák falai, iskolák kerítései, de felvetődött például a tízemeletes panel épületeknek az oldalfala is.”

A szervezők az akcióhoz maximum 50 liter festéket biztosítanak, illetve vállalják, hogy segítenek megtervezni az elkészítendő művet, a pályázók pedig vállalják azt, hogy önkéntesekkel közösen ezt elkészítik. Szerdán zárult le a közvélemény kutatás, most összegezik a javaslatokat. Az eredményhirdetést május 31-re ígérik, a nyertes pályázatokat pedig a felhívás szerint augusztus 15-ig kell megvalósítani.

Martin Norbert arról is beszélt, hogy az Érd megtelt kampány folytatására is lehet számítani, de vannak olyan tapasztalataik is amikor nem sikerült egy bizonyos pályázaton nyerniük.

Beszámolt róla, hogy a kampánnyal kapcsolatosan készül egy tájékoztató kiadvány, mely az önkormányzattal folytatott megbeszélés alapján áll össze. A tervek szerint ebben többek azokat a legfontosabb információkat gyűjtik majd össze, amelyek érdekelhetik az Érdre kiköltözőket, amelynek tudatában felelős döntést tudnak hozni hogy vállalják-e a kiköltözést.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email