22_03_29_erdmost_nincskep

A létező világ és a fantázia keverékei

22_03_29_erdmost_nincskep

A létező világ és a fantázia keverékei

Nem mindennapi kiállítást tartanak február 18-tól két héten keresztül a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában. Az intézmény tanulói két héten keresztül láthatják Petényi Orsolya Éva műveit az iskola felső aulájában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Petényi Orsolya Éva, vagy alkotónevén POE Art korán felfedezte a színek és formák összetétele iránti szenvedélyét, mint jellemzi önmagát, a művészet iránti érdeklődése hamar lelkesedéssé alakult Escher paradoxonjai, térábrázolása, Bosch fantasztikus lényei, fantáziavilága és Csontváry képei iránt.

“Ezek hatására kezdtem művészetemet, először grafikáimmal. A geometriai formák, a végtelen keresése és az univerzum let a kedvencem. Amikor 18 éves voltam, néhány évre Angliába költöztem, itt bepillantást nyerhettem számos művészeti irányba, széles benyomásokat és tapasztalatokat gyűjtöttem, amelyek személyesen és művészileg is formáltak. A fiam születésekor készítettem először gyerekeknek szóló alkotásokat is. Ezekből később megrendelések születtek és nagyon inspiráló volt számomra, hogy a gyerekek szép és igényes vizuális környezetben fejlődjenek. Ezután kezdtem festeni és felfedezni az olajfestés világát. Alkotásaim a létező világ és a saját fantáziám keverékei, melyeket a természet, az univerzum és az emberi érzelmek vezérelnek. Amikor festek, az ujjaimat használom, szeretek kapcsolatba lépni a festékkel és a vászonnal. Ecsetet csak az apró részletek festésekor használok. Folyamatosan kreatív ötleteket készítek, fejlesztem stílusomat” – mutatja be művészetét Petényi Orsolya Éva, akinek legnagyobb festményét befogadta a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte, fontosnak tartja, hogy a gyermekek már ilyen korán megismerjenek különböző látásmódokat a művészeten keresztül.

A február 18-án, 9.30-kor az iskola tanulói számára megnyíló kiállítást két hétig tekinthetik meg a diákok.

“Sajátos stílusomban az égi képződmények fantáziavilágába repítem el őket. 
Remélem, inspirálhahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg a gyerekeket az alkotásra, a gondolkodásra és kinyitok előttük egy más világot”

– jegyzi meg a kiállításról POE Art.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email