22_03_29_erdmost_nincskep

Letartoztatták az édesapját bántalmazó érdi férfit

22_03_29_erdmost_nincskep

Letartoztatták az édesapját bántalmazó érdi férfit

Letartóztatták azt az érdi férfit április 20-án már sokadszorra bántalmazta édesapját. A bántalmazás következtében a sértett bordája eltört, így nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A bűncselekményre azért került sor, mert az apa nem adott több pénzt a 37 éves férfinak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Korábban mi is megírtuk, hogy az érdi rendőrök őrizetbe vették azt a 37 éves férfit, aki a gyanú szerint rendszeresen verte, végül kirabolta idős édesapját. A férfi gyanúsítotti kihallgatásán nem tagadta, heti rendszerességgel megverte édesapját. A férfit most letartóztatták.

Nem kapott pénzt, ezért a gyanú szerint eltörte apja bordáját a terhelt. Ellene rablás bűntette és más bűncselekmények miatt az Érdi Rendőrkapitányság indított eljárást, míg a bíróság elrendelte a letartóztatását. A gyanúsított 2019 óta szegényes, elhanyagolt körülmények között, egy háztartásban él alkoholista életmódot folytató édesapjával. A felek között rendszeresek a konfliktusok, a terhelt gyakran bántalmazza, szidalmazza és fenyegeti a sértettet.

2021. április 20-án a gyanúsított pénzt követelt az apjától, aki ezt arra hivatkozva tagadta meg, hogy aznap már adott neki 1500 forintot. Ezt követően az ágyban fekvő sértett megpróbált felkelni, azonban a terhelt visszanyomta őt és elkezdte a zsebeit átkutatni. Ekkor az édesapa felszólította a fiát, hogy hagyja abba, azonban a gyanúsított bántalmazni kezdte a sértettet, akit többször megütött és életveszélyesen megfenyegetett. Végül a terhelt a padlóra rántotta az apját, akinek a zsebéből 21.000 forintot vett ki, majd távozott az ingatlanból. A bántalmazás következtében a sértett bordája eltört, így nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Tekintettel arra, hogy a terhelt évek óta, rendszeresen bántalmazza és fenyegeti a vele egy háztartásban élő sértettet, szabadlábon hagyása esetén fennáll vele szemben a bűnismétlés veszélye. Továbbá a bűncselekmény jellegére, a nyomozás állására és érdekeire figyelemmel az ügyészi indítvány szerint a férfi letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. május 23-ig. A döntést az ügyész és a védő tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezett ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email