22_03_29_erdmost_nincskep

Lelki ellenálló képesség a COVID járvány idején

22_03_29_erdmost_nincskep

Lelki ellenálló képesség a COVID járvány idején

A járvány idején fokozottan igaz, hogy folyamatosan változó újabb élethelyzetekhez szükséges alkalmazkodnunk, mely során könnyen úgy érezhetjük, hogy egyre fásultabbak vagyunk. Tomek Noémi coach adott tippeket az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában, hogyan fejlesszük a reziliencia képességet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A koronavírus-járvány kezdete óta számos országban karantént rendeltek el. Mind a karantén, mind a járvány fokozott érzelmi reakciókat válthat ki: szorongást, a hangulati élet nyomottságát, haragot, reménytelenséget, ingerültséget. Poszttraumás állapot is kialakulhat.

Tomek Noémi hangsúlyozta, hogy a lelki egészség megőrzése járvány idején különösen fontos. A pozitív pszichológiai kutatások eredményei szerint a következő tényezők segíthetnek a rendkívüli helyzettel való megküzdésben: a szorongás normalizálása, a katasztrofizáló gondolkodás csökkentése, strukturált napirend kialakítása, felelős hírfogyasztás, hála és önegyüttérzés kialakítása. A relaxáció, a mindfulness technikák, valamint a testmozgás szintén nélkülözhetetlenek a világjárvánnyal való megküzdésben. 

Hallgassa meg az interjút! 


 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email