22_03_29_erdmost_nincskep

A legszebb hangszer az emberi hang

22_03_29_erdmost_nincskep

A legszebb hangszer az emberi hang

Főleg, ha az sokak szájáról együtt, harmóniában csendül fel. Ezt bizonyította az az országos kórusfesztivál, amit szombaton rendeztek meg immár 25. alkalommal az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Idén 11 kórus közel 600 tagja vett részt a fesztiválon, akiket Maitz Ferenc, az iskola intézményvezetője a következő Kodály-idézettel köszöntött: „Az ének szebbé teszi az életet, az éneklők másokét is. Nem sokat ér, ha magunkban dalolunk, szebb, ha ketten összedalolnak. Aztán mind többen, százan, ezren, míg megszólal a nagy Harmónia, amiben mind egyek lehetünk. Akkor mondhatjuk majd csak igazán: Örvendjen az egész világ.”

T. Mészáros András polgármester a rendezvény megnyitóján hozzátette, hogy az emberi hangnak ez a fajta használata közösséget teremt, és hangsúlyozta, a város rendkívül büszke az eseményre, ami már negyed évszázada öregbíti Érd jó hírét. 

Hogy mennyire így van ez, elég csak arra gondolni, hogy a 2017/2018-as tanévben az esemény bekerült az Érdikumok közé – minden joggal. Jubileumi regionális és országos kórusfesztiválról lévén szó Maitz Ferenc a megnyitó alkalmával jubileumi elismerő okleveleket adott át azoknak, akik az elmúlt évtizedekben hozzájárultak az esemény sikeres lebonyolításához: így T. Mészáros András polgármesternek, dr. Aradszki András országgyűlési képviselőnek és Kincses János vállalkozónak.

Az eseményre Dunakeszitől Kecskemétig, Pesttől Nyíregyházáig az egész országból érkezett 11 kórus zenéjét a dr. Döbrössy János karnagy, az ELTE TÓK Ének-Zenei Tanszék vezetője által elnökölt zsűri értékelte, amiben helyet foglalt még Kneifel Imre, Fricsay- és KÓTA-díjas karnagy, a Székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője és nem utolsó sorban Bárány Gusztáv, a Magyar Rádió Erkel Ferenc- és Lajtha László-díjas zenei rendezője. 

A Kőrösi felsőseinek nagykórusa Arany diplomát, az alsósok kiskórusa pedig ezüst minősítést szerzett az eseményen. Gratulálunk a szép eredményhez!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email