22_03_29_erdmost_nincskep

Lebukott, de újra megpróbálta

22_03_29_erdmost_nincskep

Lebukott, de újra megpróbálta

Már nyolc büntetőeljárás folyik az ellen a húszéves férfi ellen, aki az elmúlt napokban két ízben egy cipőjavító üzletből próbált lopni, egy alkalommal pedig ételautomatákat tört fel, és megpróbált betörni egy élelmiszerboltba is. A férfit letartóztatták.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az esetről a rendőrség honlapja és a Budapest Környéki Törvényszék sajtóosztálya is beszámolt.

Egy érdi áruházban működő kulcsmásoló-cipőjavító üzlet alkalmazottja értesítette a rendőröket  április 14-én este, hogy ellopták a helyiségből a mobiltelefonját. A nyomozók rövid idő alatt eljutottak a húszéves R. Martinhoz, aki használni nem tudta a telefont, és arra sem volt lehetősége, hogy eladja.  

Az érdi férfi két nappal később, zárás után visszament az üzletbe, bemászott a ponyva alatt, és megpróbálta felfeszíteni a pénztárdobozt, csakhogy nem sikerült neki. Elmenekülni nem tudott, mert a közelben járőröző rendőrök tetten érték. A zsebéből egy ötezer forint értékű pecsétnyomó, valamint egy bontatlan cipőfűző került elő. Elrejtett egy kilencezer forintos bőrövet is.
A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. Azt mondta, a pénztárdoboz tartalmát akarta elvenni, és a pénzzel az éhségét csillapította volna.

Következő akciójára április 17-én, hajnalban került sor. Egy érdi borozó oldalába telepített kávé-, és snackauhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgata ajtajáról egy téglával leverte a lakatot, betörte az üveget, és csokoládét, chipset, ropit, kekszet, üdítőt lopott el, körülbelül hatvanezer forint értékben. A rendőrök a közelben útját állták: kitömött zsebei nem szorultak különösebb magyarázatra. Mint kiderült, egy közeli üzletbe is  megpróbált betörni, a bejáratot védő redőnyt feltörte, de az ajtót már nem tudta kinyitni, ezért távozott a helyszínről.  

A férfi állandó jövedelemmel nem rendelkezik, bűncselekmények elkövetéséből tartja fenn magát. A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a gyanúsítottat, és az ügyészi indítvánnyal egyetértve, és a bűnismétlés veszélyét is megállapítva elrendelte R. Martin letartóztatását. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email