22_03_29_erdmost_nincskep

Lakásfelújításra gyűjtenek a Lea Otthonban

22_03_29_erdmost_nincskep

Lakásfelújításra gyűjtenek a Lea Otthonban

A Fiatal Családosok Klubjának idei jótékonysági gyűjtésének a Lea Otthon a kedvezményezettje, amelynek december 15-ig gyűjthetünk, hogy a jövőre létrehozandó külső férőhelyen felújítási munkákat tudjanak végezni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Lea Otthonban a szülés környékén krízishelyzetbe kerülő kismamákkal és gyermekeikkel, illetve a bántalmazás elől menekülő nőkkel és gyermekeikkel foglalkoznak, jelenleg pedig tizennyolc anya és huszonkét gyermek lakik az otthonban, mely javára gyűjtés indult.

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) idei jótékonysági akciójának ugyanis a Lea Otthon a kedvezményezettje, melynek gyűjtéséhez az adjukossze.hu-n lehet csatlakozni – ez ide kattintva érhető el!

Mint Varga-Hegyi Eszter, a Lea Otthon vezetője az Érd FM 101.3-nak elmondta, a befolyt összeget a jövőre létrehozandó külső férőhely felújítási munkálataira használják fel.

„A külső férőhely egy olyan ellátási forma, ami egy köztes állapot az intézményi lét és az önálló lakhatás között. Az intézmény szeretne vásárolni egy lakást, ahová ki tudnák helyezni azokat a családokat, akik jól működnek és csak lakhatási problémájuk van”

– fogalmazott Varga-Hegyi Eszter, kitérve arra is, egyelőre nem tudják pontosan, milyen munkálatokra lesz szükség, mert az attól függ, milyen lakást tudnak vásárolni.

A december 15-ig tartó gyűjtésen 1,5 millió forintot határoztak meg célként, melynek cikkünk megjelenésekor 72%-a teljesült, hiszen eddig 1.087.000 forintot gyűjtöttek össze.

Varga-Hegyi Eszter kitért rá, a gyűjtésen kívül is lehet támogatni a Lea otthont, tartós élelmiszerre, vegyszerekre, tisztálkodási szerekre mindig szükségük van, illetve mivel az intézményben sok a kisbaba, pelenkának is nagyon örülnek (jelenleg a kettes, ötös és hatos méretekre lenne legnagyobb szükségük), illetve vitaminokat, gyümölcsöket és karácsony környékén édességet is szívesen fogadnak. Kitért arra is, a konyhájuk hiányos, ezért tepsikre, serpenyőkre is szükségük van, illetve 37-40-es méretű női zoknikra is.

Varga-Hegyi Eszter beszámolt arról is, aranyvasárnap, december 19-én az Érdnyugat Egyesület szervezésében is lesz énekléssel egybekötött adománygyűjtésük a Fundoklia téren. Erről további részletek az alábbi eseménynél olvashatók!

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email