22_03_29_erdmost_nincskep

Kutat ás helyett kutatás

22_03_29_erdmost_nincskep

Kutat ás helyett kutatás

Az érdi balliberális ellenzék mondhatni, egész nyáron április elsejét játszott: legutolsó vicces ötletük az volt, hogy Érd szénhidrogén-koncessziós terület munkacímmel különböző hozzászólásokat állítottak elő - mondta szerdai sajtótájékoztatóján T. Mészáros András polgármester.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hogyan szabályozza a HÉSZ a szénhidrogén-lelőhelyek sorsát? Sehogy nem, hiszen senkinek nem jutott eszébe, hogy Érden kőolaj lenne – ahogy nincs is. Helyi építési szabályzatunk nem foglalkozik a kőolaj-mezők feltárásával, és adott esetben felhasználásával – jegyezte meg T. Mészáros András, hozzáfűzve: ez az eset jó példa arra, hogy a balliberális ellenzéknek Érdre vonatkozóan semmiféle normális, hasznosítható ötlete, javaslata, célja nincs.

A polgármester elmondta: még a két világháború között a Magyar-Amerikai Olajipari Rt. az egész országra kiterjedő kutatásokat folytatott – termálvizet, kőolajat is találtak abban az időben az ország több pontján.

– Az ország ilyen kincseiről jelen pillanatban mindent tudunk; tisztában vagyunk azzal is, hogy az eltelt évtizedekben hatalmas fejlődésen ment át a technológia. Az elmúlt időszakban a kormány az ország különböző területén, kijelölt helyeken kutatási koncessziók kiírását tervezte; az érdi terület Ercsitől Budapest aljáig tart, tehát nagyon nagy kiterjedésű, nem a városra korlátozódik. A balliberális ellenzék a koncessziók kiírásával kapcsolatban írt Érd polgármesterének, csakhogy a városvezetésnek ezzel kapcsolatban nincs sem jog-, sem hatásköre. Hangsúlyoznom kell: Érd természeti kincse a megegvíz, de olaj és gáz ezen a területen nagy valószínűséggel nincsen. Nem kutat ásunk tehát, hanem a kormány a kutatásokhoz ad lehetőséget a koncessziós eljárás során – hangsúlyozta a városvezető.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email