22_03_29_erdmost_nincskep

Kung fu: két arany az ob első fordulójáról

22_03_29_erdmost_nincskep

Kung fu: két arany az ob első fordulójáról

Az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatikai Sportegyesület (ÉSWS SE) mindkét induló versenyzője aranyérmes lett a Hungarian Kung Fu országos bajnokság első fordulóján, Martonvásáron.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ÉSWS SE-nek az elmúlt időszakban alaposan megcsappant a létszáma, mint Balogh Péter egyesületi elnöktől megtudtuk, a sportolók közel húsz százaléka maradt meg, a többiek felfüggesztették a kungfus karrierjüket. A versenynek az sem tett jót, hogy viszonylag alacsony létszámú volt, emiatt az egyik érdinek csak egy, a másiknak két meccs jutott küzdelemben.

“Az elmúlt években kisebb a versenyzési kedv a fiatalok körében, ami azért elszomorító, mert vannak, akik komolyan vennék a versenyzést, de csekély rutinnal nagy lutri kimenni nemzetközi viadalokra”

– fogalmazott Balogh Pétert, megjegyezve, az egyesület sportolói ugyan megdolgoztak a sikerért, de nem állt akkora megméretés előttük, amivel a nemzetközi szinthez tapasztalatot szerezhetnek.

Ezúttal pedig mind a gyermek III-as korcsoport -53 kilogrammos light contact küzdelmében induló Varga Zsombort, mind az ifik -65 kilós súlycsoportjában, ugyancsak light contact érdekelt Nagy Márk is jól teljesített edzőjük szerint.

“A srácok kihozták magukból, amit ki kellett. Azt sem mondom, hogy túl kellett hajtaniuk magukat a győzelemhez. Mindhárom mérkőzésünkön nagyon sima és magabiztos győzelemmel zárult. Technikailag jól fel voltak készülve. Az viszont látszott, hogy sok volt a kihagyás”

– értékelte a mindkét érdi esetében aranyéremmel záruló ob első fordulóját Balogh Péter.

A tervek szerint az országos bajnokság második fordulójára november közepén kerül sor, ha a járványhelyzet úgy alakul. Egyelőre az országos döntőt még nem tervezték be a versenynaptárba.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email