22_03_29_erdmost_nincskep

Különös szilveszter

22_03_29_erdmost_nincskep

Különös szilveszter

„Még nem döntöttem el, hogy a kanapén vagy az étkezőasztalnál fogok-e ücsörögni” – vágta rá a gyerekkori barátom, mikor arról kérdeztem, hogyan tölti a szilvesztert. Hányan lesznek vajon, akik zajos mulatsággal búcsúztatják az óévet?

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Talán nem lőjük le a poént, ha eláruljuk: nem sokan. Az elmúlt napokban kérdezősködtem a baráti körömben, ki hogy temeti ezt a karanténba fúlt 2020-as esztendőt, és most még azok is a csendes, szolid óévbúcsúztatás mellett voksoltak, akik az elmúlt egy-két évtizedben egyetlen december 31-ét töltöttek otthon.

„Már gyerekkoromban is mentünk valahova, ha máshova nem, hát a szomszédba. Nem szórakozóhelyekre járunk, hanem barátokhoz, ismerősökhöz, nem szoktunk az utcán ünnepelni. Olyan is volt, hogy mi hívtuk meg a barátokat. De idén biztos nem megyünk sehová, és hozzánk se jöhet senki. Nem magamat féltem, hanem az anyukámat. Társasozunk, iszogatunk. Ha majd elég sokat ittunk, lehet, felhívunk titeket” – írta körkérdésemre az egyik barátnőm, Éva.

Egy másiknál arról érdeklődtem, hogy 18-20 éves fiai hogyan töltik a szilvesztert. „Itthon leszünk, nem jön hozzánk senki. A fiúk a szobájukban búcsúztatják majd 2020-at, de nem egyedül: csatlakoznak egy nemzetközi online partihoz, már azt is megbeszélték, ki milyen itallal koccint. „Ami minket illet, lehet, hogy már éjfél előtt aludni fogunk.” Evelin, aki még karanténban van, miután a napokban pozitív lett a Covid-tesztje, szintén marad a fenekén. „Mi lesz, ha valakiről, akivel együtt bulizunk, kiderül, hogy fertőzött, és megint karanténba raknak minket?! Isten ments, inkább nem szilveszterezünk.”

Akad azért olyan is, aki házat bérel,és pár haverral ott ünnepel majd. Judit, aki Franciaországban él, ahol az elmúlt hónapokban még szigorúbbak voltak a szabályok, csalódottan írta, hogy bár novemberben azt lebegtették, hogy december 31-ére feloldják a kijárási tilalmat, ebből most mégsem lesz semmi. „Nálunk is takarodó van este nyolckor, és tilos gyülekezni. Még nem tervezek, messze van az év utolsó napja, de ha valahol buli lesz, biztos, hogy megyek, vagy magamhoz hívok meg pár embert.” „Elhalaszhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg a szilvesztert. Majd ünnepeljük márciusban” – mondta egy kedves jó baráhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, Géza, aki az elmúlt évtized(ek)ben harminc-negyven fős szilvesztereket rendezett, és válogatott ínyencségekkel, italokkal készült. „Nem is olyan rossz itthon lenni. A szomszéd házaspár meghívott, egy kicsit átmegyek hozzájuk. Kifejezetten kellemes arra gondolni, hogy nem kell ennyi ember után takarítanom ésmosogatnom másnap. Néha jó beiktatni egy-egy olyan óévbúcsúztatót, amikor nem csinálunk semmit. Rájöttem, hogy voltaképpen várom ezt a szilvesztert.”

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email