22_03_29_erdmost_nincskep

Kreatív rovarszállók gyerekektől

22_03_29_erdmost_nincskep

Kreatív rovarszállók gyerekektől

Rovarszálló építő versenyt hirdetett a Magyar Földrajzi Múzeum a 10-14 éves korosztály számára. A pályázattal arra kívánják felhívni a gyerekek figyelmét, hogy mennyire fontos szerepet töltenek be a beporzó rovarok az emberek életében. A verseny részleteiről az Érd FM 101.3 riportere Mácsai Anettát, a múzeum igazgatóhelyettesét kérdezte.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– A verseny célja, hogy az érdi, illetve a környékbeli diákok figyelmét felhívjuk arra, hogy mennyire fontosak a rovarok. Nagyon sok helyről hallunk arról, milyen szinten pusztulnak a méhek, a beporzó rovarok. Amerikában 50 százalékos, Nagy-Britanniában pedig 45 százalékos csökkenés volt 2006 óta a méheknél. Azért fontos ez, mert számunkra azok a haszonnövények, amelyeket megeszünk, az alma, az eper, a paradicsom, a paprika léte mind a méhektől függ – hangsúlyozta Mácsai Anetta, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatóhelyettese.

– A rovarszállók kapcsán nemcsak a beporzókra gondolunk, hanem olyan élőlényekre is, amelyek kártevőket pusztítanak, a lebontásban segítenek. Nem egyszerűen arról van szó, hogy felmérjük a gyerekek kézügyességét, hanem egy környezetvédelmi, természetvédelmi problémára is igyekszünk felhívni a figyelmüket – tette hozzá a múzeum igazgatóhelyettese.

Nem a kinézetet értékelik, hanem a funkciókat: fontos, hogy ne készüljön például friss, gyantás fából a rovarszálló. A kreativitás, a kivitelezés pedig másodlagos lesz – tudtuk meg Mácsai Anettától.

Az igazgatóhelyettes arról is beszélt, hogy a versenyt 10-14 éves diákoknak hirdették meg, melyen egyénileg és csoportosan is indulhatnak a gyerekek. A pályamunkákat május 16-ig várják a Magyar Földrajzi Múzeum pénztárában. A rovarszállón pedig fel kell tüntetni a készítő nevét, életkorát, illetve elérhetőségét.

A három legjobb pályamunkát a múzeum kertjében állítják majd ki. 

Mácsai Anettát Szabó Beáta kérdezte a verseny részleteiről, az interjút itt hallgathatják meg:
 


További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email