22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: duplaannyit szórt ellenfelénél a VMG

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: duplaannyit szórt ellenfelénél a VMG

Tovább menetel a férfi kosárlabda NB II Közép A-csoportjában a VMG DSE, amely legutóbb, a bajnokság ötödik körében a Pilis Basket együttesét ütötte ki 110–55-re.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Szent Pál Akadémia elleni idegenbeli vereséget követően zsinórban negyedik hazai mérkőzését játszotta a VMG DSE, amely eddigi mindhárom mérkőzését megnyerte a gimnázium tornacsarnokában. Az aktuális ellenfél a tabellán tizenharmadik helyen álló Pilis Basket volt, amely eddig csupán a sereghajtó BKG Prima Akadémia U18-as együttesét verte hazai pályán, emellett a TF-BP SE-től, a MAFC BME-től és a Szent Pál Akadémiától idegenben kapott ki.

A jó győzelmi esélyek mellett egy új játékos is debütált az érdieknél, hiszen Kis Molnár Zoltán papírjai a múlt héten készültek el, így már ő is pályára léphetett a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában.

A korábbi NB I-es Pilis a mérkőzés elejétől próbálta lassítani a játékot, de a jó lendülettel játszó hazaiak ezt nem engedték, a kemény letámadásnak köszönhetően sok labdát szereztek, így már az első negyed végén tisztes különbséget alakítottak ki (24–10).

A második tíz perc során sem változott a játék képe, a sokkal jobb tempóban játszó házigazda már a nagyszünetre eldöntötte a lényegi kérdéseket, hiszen 56–21-gyel fordult.

A harmadik és negyedik negyedre sem tudott felpörögni a vendég együttes, amely a játék minden elemében gyengébben teljesített az érdieknél. A VMG a harmadik negyedet tizenkét, a negyediket nyolc ponttal nyerte meg, ezzel összességében duplaannyi pontot termelt, mint a Pilis és 110–55-re diadalmaskodott.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa az első meccsén kilenc triplát is a gyűrűbe süllyesztő Kis Molnár Zoltán lett, aki 29 ponttal zárt.

– Volt NB I-es rutinos ellenfelet sikerült kemény letámadással, sok labdaszerzéssel legyőznünk. Ők lassítani akarták a játékot, mi viszont a letámadással gyorsítani, ami sikerült, mert fiatal játékosaink sok labdaeladásra kényszerítették a Pilist, emellett volt egy extra dobóteljesítmény is a csapatban – értékelt Valaczkay Gábor, a VMG DSE játékos-edzője.

A VMG DSE az újabb sikerrel tapad a dobogósokra, a 4–0-lal álló éllovas Pénzügyőrre, illetve a szintén 4–1-es mérleggel álló Szent Pál Akadémia, Józsefvárosi KC kettősre. Az érdiek legközelebb a bajnokság hatodik körében a 3–2-es mérleggel álló Monori SE otthonában lépnek pályára november 13-án, szerdán 19 órától.

Férfi kosárlabda NB II, Közép A-csoport, 5. forduló
VMG DSE–Pilis Basket 110–55 (24–10, 32–11, 28–16, 26–18)
A VMG DSE pontszerzői: Kis Molnár Zoltán 29/27, Takács Áron 22/9, Nyitrai Ákos 14, Morauvszki Gergely 13/3, Matika Patrik 10/3, Kerényi Gergő 10, Miháczi Ádám 6, Kern Péter 4, Valaczkay Gábor 2

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email