22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: Balul sikerült hazai évzáró

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: Balul sikerült hazai évzáró

Vereséget szenvedett idei utolsó hazai mérkőzésén a BKG-VMG DSE férfi kosárlabda csapata. Az NB II Közép B-csoportjának tizedik körében az érdiek a TFSE-t fogadták a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Lendületesen kezdte a BKG-VMG DSE elleni mérkőzését a Testnevelési Egyetem csapata, amely az első negyedben már tetemes, tizenhárom pontos előnybe került, majd a második játékrész sem alakult jól az érdiek szempontjából, akik a nagyszünetben már 55–28-as hátrányban voltak.

A térfélcserét követően ugyan a hazaiak támadójátéka és védekezése is megélénkült, de faragni nem tudtak a hátrányból, a TF remek távoli dobásainak köszönhetően pedig könnyedén, 94–69-re győzött.

– Sajnos beigazolódott, amitől tartottam. Az elmúlt két meccsen a két veretlen, rutinos csapatot meg tudtuk verni, de mint akkor is mondtam, az a játékstílus jobban fekszik nekünk, mint a fiatalok elleni gyors játék.

Támadásban rossz ritmusban kezdtünk. Hozzá kell tenni, hogy az ellenfél nagyon jól, keményen védekezett, ebből kifolyólag rossz ritmusú dobásaink voltak, így gyorsan tízpontos hátrányba kerültünk.

Sajnos ez most így alakult, próbálunk javítani – mondta Valaczkay Gábor, a BKG-VMG DSE edzője, aki hozzáfűzte, az akkori listavezető Szent Pál Akadémia, illetve KKS DSE elleni meccsekhez képest irreális a mostani eredmény, de a TF-hez hasonló stílusban játszó csapatok ellen hasonló vereségeket szenvedtek el.

– Már a félidőben ötven pont felett voltunk. Az volt a lényeg, hogy koncentráltan tudjunk játszani, mert szokott probléma lenni, hogy nem melegítünk be megfelelően, de most nagyon jól sikerült ez is. Próbáltunk készülni az ellenfél játékából, azzal, hogy védekezésben odatettük magunkat akár fejben, akár lábban és a lepattanókra is nagyon figyeltünk. Szerencsére nem mindenki volt itt az érdi csapatból, de így sikerült. Egyszer fent, egyszer lent – értékelt Boros Zoltán, a TFSE edzője.

A BKG-VMG DSE vereségével három győzelemmel és hét botlással a tizenhat csapatos bajnokság tizenkettedik helyén áll, az érdiek december 19-én, a Szentendrei KSE vendégeként játsszák 2018-as utolsó mérkőzésüket, majd január hatodikán a Kandó FSC-t fogadják.

Férfi kosárlabda NB II, Közép B-csoport, 10. forduló
BKG-VMG DSE–TFSE 69–94 (17–30, 11–25, 20–18, 21–21)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email