22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: szoros végjátékban szerezte meg második sikerét a VMG

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: szoros végjátékban szerezte meg második sikerét a VMG

Hazai pályán nyert 76–65-re a Szent Pál Akadémia-HSE ellen a Gia Form-VMG DSE a férfi kosárlabda NB II Közép A-csoportjának negyedik fordulójában. Valaczkay Gábor együttese bár szinte végig vezetett, a hajrában a vendégek egyenlítettek, de fordítani már nem tudtak és a VMG 11 ponttal győzött.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A szezont három vereséggel kezdő Szent Pál Akadémia-HSE-t fogadta a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban a Gia Form-VMG DSE férfi kosárlabdacsapata.

Mint ismert, az érdieknél nagy játékosmozgás volt a nyár folyamán, így az együttes még az összeszokás folyamatában van, amely a mérkőzés elején is látható volt, hiszen a hazaiak jellemzően összeszokatlanságból eredő hibákat követtek el, de ennek ellenére is 21–17-es előnybe kerültek az első negyed végére.

A második játékrészben pedig egyre inkább javult a hazaiak játéka, akik labdaszerzésekkel és hárompontosokkal a nagyszünetben 42–33-ra léptek meg.

A térfélcsere után elsősorban Valaczkay Gábor tripláival sikerült még tovább növelni a különbséget, de a harmadik negyed hajrája a Szent Pál Akadémiának sikerült jobban, amely a záró felvonás elején 63–63-nál egyenlített is. Ezt követően viszont az érdiek nem törtek meg, sőt, új energiákat mozgósítva visszaállították a különbséget és végül 76–65-re megnyerték a mérkőzést.

„Egy jó csapat ellen sikerült nyerni, amelynek olyan sorsolása volt, hogy az első három mérkőzését elveszítette, de mi mindig szoros mérkőzést játszottunk ellene. Az bántott, hogy már a harmadik negyedben eldönthettük volna ezt a mérkőzést, de sok elemi hibát követtünk el és magunkra húztuk az ellenfelet, pedig még tizenkét ponttal is vezettünk. Még mindig az út elején járunk, sok új játékosunk van, szóval a heti két edzéssel még több időre van szükségünk ahhoz, hogy összeszokjunk”

– fogalmazott Valaczkay Gábor, a Gia Form-VMG DSE játékos-edzője.

Az érdi kosárlabdázók november 7-én, 16 órától a Közgáz SC és DSK/B-csapatát, november 14-én pedig a Budafokot látják vendégül a VMG tornacsarnokában.

Férfi kosárlabda NB II, Közép A-csoport, 4. forduló
Gia Form-VMG DSE–Szent Pál Akadémia-HSE 76–65 (21–17, 21–16, 19–20, 15–12)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email