22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: mínusz húszról hozott nagy bravúrt a VMG

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: mínusz húszról hozott nagy bravúrt a VMG

Húszpontos hátrányból felállva győzte le idegenben 70-66-ra az eddig veretlen Budafok II-t a VMG DSE a férfi kosárlabda NB II Közép B-csoportjának kilencedik körében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nem az érdiek számítottak a kilencedik fordulóban rendezett Budafok II elleni idegenbeli találkozó esélyesének, hiszen a hazaiak eddigi öt meccsüket egyaránt megnyerték. Ezzel szemben a VMG DSE kilenc találkozó után 4-5-ös mérleggel állt.

Esélyeshez méltóan is kezdte a meccset a Budafok, amely a második negyed derekára 34-14-re is meglépett. Azonban ezután elkapták a fonalat az érdiek, akik egy 23-0-s szériának köszönhetően már előnnyel érkeztek a harmadik negyedre (39-42).

A térfélcserét követően a súlyos sérülés miatt Mario D’Avinót elvesztő érdiek hősiesen küzdve tartották meg előnyüket és arattak bravúros 70-66-os sikert a(z eddig) veretlen Budafok II otthonában.

“Gyengén kezdtük a meccset támadásban, a hazaiak pedig jól dobtak. 34-14-es állásnál úgy tűnt, a papírforma érvényesül, viszont a védekezésben agresszívabbá váltunk és minden elzárást elváltottunk négy mezőnyemberrel felállva. Ez jó ritmust adott a játékunknak. 34 pontot kaptunk az első tizennégy percben, majd összesen 32-t a meccs hátralévő részében. Komoly csapatvédekezést mutattunk be a veretlen Budafok II otthonában. Nagyon nagy dolognak tarhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg a húszpontos hátrányból való fordítást idegenben. Hatalmasat küzdöttek a fiúk. A szünet előtt súlyosan lesérült Mario D’Avinóért is harcoltunk. Innen is ajánljunk neki ezt a sikert, mert úgy néz ki, műtik az achillesét és elvesztjük a szezon végéig. Jobbulás és mihamarabbi felépülést kívánunk, a csapatnak pedig gratulálok a bravúros győzelemhez”

– értékelte a találkozót Valaczkay Gábor, a VMG DSE vezetőedzője.

Az érdiek nem dőlhetnek hátra, hiszen január 22-én pénteken már a Monori SE vendégeként lépnek pályára.

Férfi kosárlabda NB II, Közép B-csoport, 9. forduló
Budafok II-VMG DSE 66-70 (23-12, 16-30, 20-19, 7-9)
A VMG DSE pontszerzői: Takács Á. 21/6, Pável 11/6, Miháczi 10, D’Avino 7/3, Nyitrai 7, Naser 6, Kerényi-Morauvszki 4-4

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email