22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: megvan a VMG idei harmadik sikere

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: megvan a VMG idei harmadik sikere

Hazai környezetben, egyre kiegyensúlyozottabb játékkal szerezte meg idei harmadik győzelmét a férfi kosárlabda NB II Közép A-csoportjában a Gia Form-VMG DSE, amely a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában győzte le 81-67-re a Közgáz SC és DSK/B-t.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egyre jobban kezd összeállni a nyáron számos változáson áteső Gia Form-VMG DSE játékoskerete. Valaczkay Gábor együttese bár az ötödik fordulóban rendezett Közgáz SC és DSK/B elleni mérkőzést kissé kapkodóan kezdte és a vendégek 6-2-re léptek meg, de innen előbb 7-6-ra fordítottak Miháczi Ádámék, majd a negyedet 18-14-re nyerték. A második negyed elején bár a fővárosiak 20-20-nál még egyenlítettek, az érdiek feljavuló játékukkal a nagyszünetre tizenkét pontosra duzzasztották előnyüket (44-32).

A térfélcsere után is jól jöttek ki a hazaiak, akik egy darabig növelték is a különbséget, de a negyed végére egy pontot ledolgozott a Közgáz. Ez azonban végül nem számított, mert a negyedik negyedben már magabiztosan tartották a tízpontos különbséget a hazaiak és végül 81-67-re nyertek.

“A védekezésen észre lehet venni, hogy mindig hetven pont alatt kapunk és ez most is így volt, a védekezésünk alapvetően stabil volt, támadójátékban pedig sikerült javulnunk az előző mérkőzéshez képest. Hétről hétre kezdünk egyre jobban összeszokni, ez látszik a csapat- és a támadójátékon is. Azt kértem a srácoktól a második negyed közepén, hogy váltsunk ritmust. Gyorsabb volt a támadójátékunk, agresszívabb a védekezésünk és a helyzetek is jobban alakultak ki. Jól dobtuk a középtávolikat és távoliakat is, mint azelőtt”

– értékelte a mérkőzést Valaczkay Gábor, az érdiek játékos-edzője.

A Gia Form-VMG DSE három győzelemmel és két vereséggel fogadja november 14-én, 16 órától a bajnokaspiráns Budafokot, amely egyelőre százszázalékos a bajnokságban, négy meccséből a “legszorosabbat”is 36 ponttal nyerte épp a Közgáz vendégeként.

Férfi kosárlabda NB II Közép A-csoport, 5. forduló
Gia Form-VMG DSE – Közgáz SC és DSK/B 81-67 (18-14, 26-18, 15-16, 22-19)

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email