22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: legyőzték az éllovast – megint

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: legyőzték az éllovast – megint

Legyőzte a forduló előtt a tabella élén álló KKS DSE-t a BKG-VMG DSE férfi kosárlabda csapata. Valaczkay Gáborék az NB II Közép B-csoportjának kilencedik fordulójában, hazai környezetben 69–65-re verték a listavezetőt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ha lehet ilyet mondani, akkor jó előjelekkel várta a KKS elleni találkozóját a VMG, hiszen egy hónappal ezelőtt az akkori éllovas Közgáztól minimális különbséggel kaptak ki az érdiek, két hete pedig nem kis bravúrt végrehajtva győzték le az akkor még hibátlan Szent Pál Akadémiát. Az idényben pedig harmadszor fogadták az első helyezettet.

Miháczi Ádám vezetésével jól indultak az érdiek, akik öt perc játék után négypontos előnyben voltak, sőt, a nyitó negyed hajrájában 15–7-re is vezettek, amely után ugyan valamelyest zárkózott a vendég keresztúri csapat, de a házigazda jó helyzetből várhatta a második tíz percet (18–11).

Ebben a szakaszban jó szériát produkált a KKS, amely három perccel a nagyszünet előtt egyenlített (23–23), de fordítani nem tudott. Valaczkay Gáborék előnye ugyan csökkent, a pihenőre viszont így is 30–27-tel vonultak.

A fordulás után beindult a gépezet az érdieknél, Takács Áronék 49–39-re is vezettek már, innen azonban alaposan felkapaszkodott az éllovas, amely hátrányát folyamatosan dolgozta le. Olyannyira, hogy hiába volt öt perccel a vége előtt kilencpontos (64–55) előnyben az érdi csapat, a KKS 10–0-s szériával a mérkőzés folyamán először vezetett 2 perc 15 másodperccel a vége előtt (64–65).

Innen egy pillanatig úgy tűnt, megnyerik a meccset a vendégek, amelyet tetézett, hogy Miháczi Ádám négy büntetőt is rontott, de a végjátékban nem remegtek meg a hazai kezek, a BKG-VMG DSE pedig 69–65-ös sikerével újabb nagy skalpot gyűjtött be, miután legyőzte a listavezetőt – megint…

– Sok mindennek elkönyvelhető ez a győzelem. Lehet viccelődni, hogy ha ide jön az első helyezett, akkor kikap. Ez betudható a szerencsének és annak is, hogy jól kijött a játék, viszont nagyon akartuk ezt a győzelmet, igaz, az ellenfél is. A végén kicsit el is szabadultak az indulatok, de örülök, hogy mi kerültünk ki ebből győztesen – fogalmazott Miháczi Ádám, a hazaiak tizenegy pontot szerző játékosa.

– Nem erre számítottunk, eleve tartalékosak voltunk és a játékunk teljesen nulla volt. 69 pontot kaptunk, azzal nekünk meccset kell tudnunk nyerni. Támadásban csapnivaló teljesítményt nyújtottunk. Amikor nálunk volt az előny, azt meg kellett volna tartanunk, mert a lélektani előny is nálunk volt, de ez nem a mi napunk volt – értékelt a KKS DSE játékos-edzője, a korábbi válogatott kosárlabdázó, Somogyi László.

– Mindig magunkat kell legyőzni, mert a leggyengébb csapatoktól is képesek vagyunk sima vereséget szenvedni, viszont a legerősebbeket is le tudjuk győzni!

A távoli dobásaink megint jól sikerültek. Két hete dobtunk tíz hárompontost, most is hasonló arányban dobhattunk. Idegenben azok ellen a csapatok ellen, amelyek egész pályán letámadnak, nem igazán megy nekünk a játék. Csapatunknak inkább a lassabb kosárlabdát játszó ellenfelek ellen megy – mondta Valaczkay Gábor, a BKG-VMG DSE játékosedzője, aki húsz ponttal vette ki a részét az újabb sikerből.

Az érdiekre a tizedik fordulóban ismét hazai mérkőzés vár, hiszen december 16-án, 15 órától a TFSE-t fogadják a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában.

Férfi kosárlabda NB II, Közép B-csoport, 9. forduló
BKG-VMG DSE–KKS DSE 69–65 (18–11, 12–16, 21–23, 18–15)
A BKG-VMG DSE pontszerzői: Valaczkay Gábor 20/15, Takács Áron 13/6, Miháczi Ádám 11, Nyitrai Ákos 8, Murauvszki Gergely, Kern Péter 6-6, Bosnyák Tamás 5

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email