22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: közel állt a sikerhez, de 2 ponttal kikapott a VMG

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: közel állt a sikerhez, de 2 ponttal kikapott a VMG

Háromhetes kihagyás után lépett ismét pályára a férfi kosárlabda NB II Közép B-csoportjában a VMG DSE, amely a 27. fordulóban a Pilis Basket vendégeként kapott ki szoros mérkőzésen 63–61-re.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nincs könnyű szezonja a VMG DSE férfi kosárlabdázóinak, hiszen az idény nagy részében és az elmúlt közel egy hónapban sem edzésre, sem mérkőzésre nem használhatták a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokát.

Időközben a bajnokságtól viszont a Józsefvárosi KC visszalépett, így az érdiek ugyan zöld asztal mellett kaptak egy 20–0-s győzelmet, de a Pilis Basket elleni mérkőzésnek így is foghíjasan, edzés nélkül álltak ki Valaczkay Gáborék.

A mérkőzést jobban kezdte a házigazda, hiszen az első negyedet 6 ponttal, 17–11-re nyerte meg, de a második 10 percben zárkózott és a nagyszünetre már csak 32–31-es hátránnyal érkezett a vendég VMG.

A harmadik játékrészt pedig 5 ponttal meg is nyerték Kerényi Gergőék, de a fordulatoknak itt még nem volt vége, hiszen a záró felvonásban ismét a Pilis bizonyult jobbnak, amely végül egy kosárral, 63–61-re nyerte meg a mérkőzést.

„Maradtunk 7 fővel, közte 2 ifi játékossal, edzés nélkül. Ezen a héten indulnak újra edzéseink. Végig szoros volt a meccs, de a rengeteg kihagyott büntető és közeli dobás miatt vesztettünk, illetve egyetlen magas emberünket kipontozták az amúgy gyenge színvonalon teljesítő játékvezetők. Ami Józsefvárosban sikerült döntő pillanatban, az most nem. Gratulálok ellenfelünknek, sokat fejlődött fél év alatt. Nekünk ez amolyan „szegény embert az ág is húzza” tipikus esete volt. Nyerhettünk volna, de valamiért ma nem szolgáltunk rá. Örülhetünk, hogy sérülés nélkül megúsztuk és ebben bízunk elmaradt meccseink pótlásainál is erősen tartalékos keretünkkel”

– értékelt Valaczkay Gábor, a VMG DSE vezetőedzője.

A VMG DSE-re a héten újabb két mérkőzés vár, előbb május 14-én, pénteken 20.30-tól az éllovas Dunaharaszti MTK otthonában játszik, majd május 16-án újra a VMG-ben fogadhatja a Monori SE-t 16 órától.

Férfi kosárlabda NB II, Közép B-csoport, 27. forduló
Pilis Basket–VMG DSE 63–61 (17–11, 15–20, 13–18, 18–12)
A VMG DSE pontszerzői: Naser 18/6, Samic 14, Kerényi 12, Miháczi 8, Morauvszki 7, Nagy D. 2

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email