22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: kiélezett győzelemmel nyitott a VMG

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: kiélezett győzelemmel nyitott a VMG

Hazai pályán, hatpontos győzelmet aratott a Kandó FSC ellen a BKG-VMG DSE a férfi kosárlabda NB II Közép B-csoportjának 12. fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Fordulatosan indult 2019 első mérkőzése a tabella tizenegyedik helyén álló BKG-VMG DSE számára a sereghajtó Kandó FSC ellen, hiszen az első tíz percben hol a hazaiak, hol a vendégek voltak előnyben. Aztán a második játékrészben ledolgozta egypontos hátrányát a házigazda és a szünetben már vezetett (30–29).

A második játékrész első felvonását megnyomta a BKG-VMG DSE, amely tíz ponttal hozta ezt az etapot (26–16), így megnyugtató előnnyel várta az utolsó negyedet, amelyet ugyan 12–7-re elveszítettek Valaczkay Gáborék, de a mérkőzést így is hat ponttal, 63–57-re megnyerték.

– Végig szoros volt, a harmadik negyedben sikerült tíz-tizenkét pontos előnyt összekaparnunk, de nagyon gyenge játék volt. Nem forgott veszélyben a győzelmünk, de tudunk ennél sokkal jobban is játszani. Sajnos ez a két hét kihagyás minden játékoson meglátszott – értékelt Valaczkay Gábor, a BKG-VMG DSE játékos-edzője.

– Az első félidőben viszonylag jó ritmusban játszottunk, annak tudatában, hogy még dolgozott az ünnepek alatti bejgli. Aztán a hazai védekezést váltott és ezt nem tudtuk lekövetni, megtört a lendületünk. Habár a védekezésünk feljavult a negyedik negyedre, de a zóna elleni kulcsot nem sikerült megtalálni – nyilatkozta a Kandó FSC edzője, Marossy Dávid.

– Nem volt könnyű mérkőzés, mert volt egy kis kihagyás az ünnepek miatt, de jó érzés volt a pályán lenni és örülök, hogy győztes meccsel tudtuk indítani az évet. A védekezésváltás jót tett a csapatnak, meg is zavartuk az ellenfelet. Ez az eredményben is kiütközött, mindenki többet tudott kiadni magából, szóval megérte váltani – mondta a nyolc ponttal záró hazai játékos, Nyitrai Ákos.

Az érdiek a Malév SC vendégeként folytatják szereplésüket a bajnokságban január 12-én, 17 órakor.

Férfi kosárlabda NB II, Közép B-csoport, 12. forduló
BKG-VMG DSE–Kandó FSC 63–57 (12–13, 18–16, 26–16, 7–12)
A BKG-VMG DSE pontszerzői: Miháczi Ádám 18, Kerényi Gergő 13/6, Takács Áron 11, Nyitrai Ákos 8, Valaczkay Gábor 7/3, Murauvszki Gergely 4, Darabant Zsolt 2

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email