22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: idegenben hozott bravúrt a VMG

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: idegenben hozott bravúrt a VMG

Nem kis meglepetésre idegenben 61-58-ra legyőzte az esélyesebbnek számító Józsefvárosi KC-t az öt felnőtt és 2 ifi játékossal kiálló VMG DSE a férfi kosárlabda NB II Közép B-csoportjának 23. fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Továbbra sem tudnak edzeni saját tornacsarnokukban a VMG DSE férfi kosárlabdázói, akik nem túl ideális állapotban várták a Józsefvárosi KC elleni rangadót. A fővárosiak ugyanis 8-8 győzelemmel és vereséggel, az érdiek pedig 7-9-es mérleggel álltak a 10. és 11. helyen.

Valaczkay Gáborék azonban nincsenek könnyű helyzetben, hiszen a keretből számos játékost nélkülözniük kell az idény második felében. De hiába az edzéshiány, legutóbb Szigetszentmiklóson is győztek, ezúttal pedig a koronavírusból visszatérő Kerényi Gergő mellett négy felnőtt és két ifijátékossal, a tisztes helytállásban bízva álltak ki.

Ennek ellenére remekül kezdték a józsefvárosi találkozót és végig nagy küzdelemre késztették a házigazdát. A 19-19-es első negyed után a nagyszünetben a VMG volt minimális előnyben (28-31). A harmadik 10 percet ugyan 18-8-ra hozta a fővárosi együttes, de a végjátékra egyre feszültebbé vált, ezt kihasználva pedig a VMG 22-12-es negyedet produkált és nem kis bravúrt bemutatva 61-58-ra győzte le a Józsefvárosi KC-t és ezzel meg is előzte a tabellán.

“Óriási bravúrt értünk el, idegenben vertük a Józsefvárost, ahová visszatért az amerikai center, illetve olasz, szerb légiósok is, a VMG-nél csak 5 felnőtt és 2 ifi játékos szerepelt. A cél a tisztes helytállás volt, a minél szorosabb eredmény elérése. Az érdi területvédekezés újra jól működött, és fegyelmezett támadójáték párosult mellé. a csapatok végig fej-fej mellett haladtak, hol az egyik, hol a másik vezetett pár ponttal. Ahogy telt az idő és egál volt a meccs úgy kezdett idegesedni az esélyesebb JKC.Óriási bravúrt értünk el megint edzés nélkül a szerkezetileg és rutinban is jóval erősebb JKC ellen. Emberfeletti küzdés és a fegyelmezett támadójáték kellett a sikerhez. A végjátékban remek egyéni teljesítményeink is voltak. Külön örülök, hogy két saját nevelésű ifi játékosunk hasznosan és eredményesen szállt be. Köszönöm a fiúknak ezt a nem mindennapi produkciót!”

– értékelt Valaczkay Gábor, a VMG DSE vezetőedzője.

Az érdiek legközelebb április 16-án, jövő pénteken a nyolcadik helyezett BLF KK vendégeként vívnak hasonló rangadót 20 órától a 4. fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlásán.

Férfi kosárlabda NB II, Közép B-csoport, 23. forduló
Józsefvárosi KC-VMG DSE 58-61 (19-19,9-12,18-8,12-22)
A VMG DSE pontszerzői: Morauvszki 21, Naser 13/6, Miháczi 13/3, Samic 6, Mágori 3, Nagy D. 3, Kerényi 2.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email