22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: győzelemmel zárta az idényt a VMG DSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: győzelemmel zárta az idényt a VMG DSE

Hazai pályán könnyed, 83–66-os győzelemmel zárta a 10. helyen a férfi kosárlabda NB II Közép B-csoportjának 2020/21-es idényét a VMG DSE, amely a 17. fordulóból pótolt bajnokin a Zuglói Sasokat győzte le 17 ponttal.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Amolyan jutalomjáték gyanánt fogadta a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában a Zuglói Sasokat a VMG DSE a férfi kosárlabda NB II 17. fordulójából elhalasztott bajnoki pótlásán, amely egyben a szezon utolsó mérkőzése is volt.

A hazaiak remekül kezdték a mérkőzést, hiszen a találkozó elején Kerényi Gergő és Valaczkay Gábor is több triplát elsüllyesztett a gyűrűben, így az érdiek gyorsan 18–6-ra elléptek, de a negyed további részében a fővárosiak 23–17-ig visszazárkóztak.

Más kérdés, hogy a második negyedben a játékos-edző, Valaczkay Gábor keze továbbra is sült és az ő hárompontosaival a nagyszünetre már 54–28-ra lépett meg a VMG.

A térfélcsere után azonban visszavettek a csapatok az iramból és miközben a VMG több fiatalnak is megadta a lehetőséget a bizonyításra, a Zuglói Sasok kozmetikázott az eredményen.

Noha a VMG vezetése nem forgott veszélyben, a vendégek zárkóztak, de Miháczi Ádámék így is magabiztosan nyerték meg 83–66-ra a záró mérkőzést.

„Nagyon jól ment a dobás távolról, jó ritmusban játszottunk, a zónavédekezésünk jól működött az első félidőben és azt beszéltük, hogy mivel Kerényi Gergőnek ez volt az utolsó mérkőzése nálunk, hogy búcsúztassuk el őt jó játékkal és győzelemmel”

– értékelte a mérkőzést a 10 triplát dobó játékos-edző, Valaczkay Gábor.

A VMG DSE bár bő játékoskerettel és merész célokkal vágott neki az idénynek, végül 10 győzelemmel és 16 vereséggel a 15 csapatos bajnokság 10. helyén végzett.

„Mindenképp jobb szereplésre számítottunk a szezon elején, de aztán a covid miatt nem edzhettünk és a bajnokság első felét edzés nélkül játszottuk le és két kezdő játékosunk, Vida Zoltán és Mario D’Avino is súlyos achilles-ín sérülést szenvedett és műtötték is őket, ezért a szezont ki kellett hagyniuk, ami nagy hátrány volt nekünk. Menet közben pedig családi, munkahelyi elfoglaltságok miatt többen abbahagyták a játékot, többen átestünk a koronavíruson is, emellett ahogy a legtöbb csapat, mi is edzés- és teremhiánnyal küszködtünk. Az egész szezont egybevetve reális a tizedik hely és tíz győzelem”

– összegzett Valaczkay Gábor.

Férfi kosárlabda NB II, Közép B-csoport, 17. fordulóból pótolt mérkőzés
VMG DSE–Zuglói Sasok 83–66 (23–17, 31–11, 16–14, 13–24)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email