22_03_29_erdmost_nincskep

Környezeti nevelés: kevesebbet, de sokoldalúan

22_03_29_erdmost_nincskep

Környezeti nevelés: kevesebbet, de sokoldalúan

A környezeti nevelés hangsúlyos szerepet kap az óvodai munkában. Persze nem mindegy, hogy mit és hogyan adnak át a pedagógusok a gyereknek - erről tartott előadást dr. Kissné Korbuly Katalin nyugalmazott főiskolai docens az Ófalusi óvodában, a XXI. Óvodai Szakmai Napok keretében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– A környezeti nevelés nem más, mint szűkebb és tágabb környezetünk megismerése. Fontos, hogy ez a megismerés minél sokoldalúbb legyen, ne csupán látásból, hallásból álljon, hanem biztosítsunk lehetőséget a különféle tevékenységekre is. Inkább kevesebb legyen az információ, de azt részletesen, színesen ismertessük meg a gyerekekkel – hangsúlyozta a szakember.

Kissné dr. Korbuly Katalin megjegyezte azt is: a mai gyerekeket sokkal nehezebb elvarázsolni, érdeklődésüket fenntartani és a különféle szabályokat betartatni – erre minden óvodapedagógusnak meg kell találnia a saját technikáját.

Az Ófalusi óvodában évek óta kiemelt szerepet kap a környezettudatosságra, egészséges életmódra nevelés, az intézményben már egészségnevelési munkaközösség is működik.

– A takarítási világnaptól a gyógynövénykerten át a szelektív hulladékgyűjtésig számtalan programunk van, mivel azt valljuk: a környezettudatos nevelést kisgyermekkorban érdemes elkezdeni. Bízunk benne, hogy a tőlünk kikerülő gyermekek más szemlélettel viszonyulnak majd a Földhöz, ha felnőnek, és abban is, hogy a kicsiken keresztül a szülőkre is hatni tudunk – hangsúlyozta Pócsiné Sivák Erzsébet tagóvoda-vezető.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő
Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email