22_03_29_erdmost_nincskep

Korcsolya: versenyekkel ünnepelték második „szülinapjukat”

22_03_29_erdmost_nincskep

Korcsolya: versenyekkel ünnepelték második „szülinapjukat”

2019. februárjában az Érdi Jégcsarnok átadásával több sportággal és egyesülettel bővült a paletta. A BudaSkate SE és a Hofgmann Korcsolya Akadémia két éve hozta létre érdi mű- és szinkronkorcsolya szakosztályát, melynek versenyzői a hétvégén érmekért harcoltak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Két versenyen is jégre léptek az érdi szakosztály korisai, hiszen Budaörsön tartottak a Hoffmann Korcsolya Akadémia szervezésében egy kispályás karnevált a legkisebb műkorcsolyázóknak.

A BudaSkate és a HKA érdi szakosztályából tízen léptek jégre, hogy gyarapítsák tapasztalataikat és éremkollekciójukat.

A hat éven aluliaknál az érdiektől Boros Míra hatodik helyen végzett. Ezt a korosztályt a szintén érdi kötődésű, de már a Hoffmann Korcsolya Akadémiát erősítő Werner Maja nyerte meg.

A 8 év alattiaknál Hegedűs Lilla nyakába ezüstérem került, míg Pál Johanna negyedik helyen végzett.

A két legnagyobb korosztályban viszont kisajátították a dobogót az érdiek, hiszen a 10 év alattiaknál az első helyen Lengvári Boglárka, a másodikon Gálhidi Csilla, a harmadikon Puka Emma végzett. A 12 éveseknél pedig Sonkoly Sára arany-, Viola Zoé ezüst-, Ollé Zoé bronzérmes lett, mellettük még Bakos Kinga hatodik helyen végzett.

Mint Tóth Márta, a BudaSkate érdi szakosztályának edzője elmondta, bár a járványhelyzet miatt jóval kevesebb versenyt, gálát, vagy bemutatót tartanak, az elmúlt két évben versenyzőik töretlenül fejlődhettek, amely nagyban köszönhető annak, hogy az Érdi Jégcsarnokban biztonságban, napi szinten tudnak edzeni.

A BudaSkate SE adult és juvenile együttesei a hétvégén a műkorcsolya, jégtánc és szinkronkorcsolya országos bajnokságon is bemutatták koreográfiáikat a Vasas Jégcsarnokban. Az adult együttes meg is nyerte kategóriáját a szinkronkorcsolyázóknál, míg a két évvel ezelőtt induló juvenile formáció – melynek több tagja csak egy éve kezdett el korcsolyázni Érden – az ötödik helyet szerezte meg.

A mű- és szinkronkorcsolyázók, illetve jégtáncosok legközelebb március 5. és 7. között a – BudaSkate-tel szorosan együttműködő – Hoffmann Korcsolya Akadémia által rendezett óbudai viadalon lépnek jégre.

Eredmények

HKA Kispályás Karnevál, Budaörs, New Ice Jégpálya
6 év alattiak:
6. Boros Míra 6.
8 év alattiak: 2. Hegedűs Lilla, 4. Pál Johanna
10 év alattiak: 1. Lengvári Boglárka, 2. Gálhidi Csilla, 3. Puka Emma
12 év alattiak: 1. Sonkoly Sára, 2. Viola Zoé, 3. Ollé Zoé, 6. Bakos Kinga

Szinkronkorcsolya országos bajnokság, Vasas Jégcsarnok
adult:
1. BudaSkate SE
juvenile: 5. BudaSkate SE

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email