22_03_29_erdmost_nincskep

Kis lépésekkel a zöldebb város felé

22_03_29_erdmost_nincskep

Kis lépésekkel a zöldebb város felé

„Kis lépésekkel, apró változtatásokkal egy várost is sokkal zöldebbé lehet tenni. Érd önkormányzata elkötelezte magát a „zöld fordulat” mellett, és szeretnénk az érdieknek is segíteni ebben” – hangsúlyozta Föld Napi bejegyzésében Csőzik László, Érd polgármestere.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Emlékeztetett azokra a lépésekre, melyekkel zöldebbé teszik Érdet. Az önkormányzat 20 millió forintot, emellett 3 érdi civil szervezet további 15 millió forintot nyert a „Tisztítsuk meg az országot!” pályázaton, melynek köszönhetően több mint 800 köbméter illegális hulladéktól szabadították meg a várost.

Hangsúlyozta, 2020. novemberében elkezdték Érd és az ország első klímasemleges parkjának a tervezését a Darukezelő utcánál, melyet márciusban már elkezdtek kialakítani az aljnövényzet megtisztításával és a szemét elszállításával.

Megemlítette a város gazdag élővilágát, kiemelve a Duna-parti hódokat, a fás területek őzeit vagy a nemrég visszatért gólyát.

„Kérek és buzdítok minden érdi lakost, hogy ma a Föld Napján emlékezzen meg a minket körülvevő környezetről, ma fokozottan figyeljünk oda a Földre! Fontos azonban az is, hogy ez a fokozott odafigyelés és tenni akarás ne csak egyetlen napra koncentrálódjon, hanem igyekezzünk közösen arra, hogy minden nap óvjuk és tiszteljük a természetet, amelyben élünk! Tegyük zöldebbé Érdet, tegyük zöldebbé a Földet!”

– zárta sorait Csőzik László.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email