22_03_29_erdmost_nincskep

Kerékpárútépítés a Velencei-tónál

22_03_29_erdmost_nincskep

Kerékpárútépítés a Velencei-tónál

Hamarosan megkezdődnek a Budapest-Balaton kerékpárút Tordas-Velence részszakaszának építési munkálatai.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A beruházó NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából a SWIETELSKY Magyarország Kft. kivitelezésében valósul meg a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal Etyek-Velence szakaszán belül a Tordas-Velence részszakasz kiépítése. A beruházás öt települést érint: Tordas, Kajászó, Pázmánd, Nadap, Velence – olvasható a NIF és a SWIETELSKY tájékoztatójában.

A szakasz eleje a tordasi Csillagfürt lakókert bejáratánál csatlakozik az Etyek-Tordas közötti szakaszhoz, és a mintegy 17,5 km egybefüggő hosszan vezető nyomvonal Velencén, a meglévő part menti kerékpárúthoz történő csatlakozással ér véget.

A kivitelezési munkák a tervezési feladatok elvégzését követően kezdődhetnek, várhatóan július-augusztusban. Első ütemben a terület előkészítő munkák zajlanak, ezt követően kezdődnek a földmunkák és a vízépítési, valamint hídépítési részfeladatok, amelyeket  év végéig szeretnének befejezni. A kivitelezési munkákat szakaszosan tervezik, hogy minél kevésbé zavarják a környék nyugalmát. Az esetleges forgalomkorlátozásokról a munkavégzés előtt tájékoztatnak majd. 

Várhatóan a 2022-es év elejére húzódnak át a végleges forgalomtechnikai feladatokkal kapcsolatos munkák, valamint az aszfalt kopórétegének kiépítése is. A projekt tervezett befejezési határideje 2022 májusa. Bővebb információk a projektről itt találhatók.

A kerékpárúthoz (egy másik szakaszon) várhatóan Érd is csatlakozhat

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email