22_03_29_erdmost_nincskep

Kerekesszékes vívás: Krajnyák Japánban is tarolt!

22_03_29_erdmost_nincskep

Kerekesszékes vívás: Krajnyák Japánban is tarolt!

Tőr egyéniben aranyérmes, a női párbajtőr csapattal második lett az UTE érdi kerekesszékes vívója, Krajnyák Zsuzsanna a Kiotóban rendezett évzáró világkupaversenyen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi parasportoló a tőrözők A-sérültségi kategóriájában hétfős csoportjában öt győzelemmel és egy vereséggel végzett az orosz Szicseva mögött, a főtáblán így a 32 között erőnyerőként nem kellett vívnia, de a tizenhat között hongkongi, a negyeddöntőben orosz ellenfelét is magabiztosan múlta felül. Az elődöntőben honfitársát, Hajmási Évát legyőzve jutott a fináléba, ahol a kínai Csing Zsongot verve lett aranyérmes.

A viadal záró napján a Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla, Mező Boglárka összeállítású magyar párbajtőrcsapat ezüstérmes lett, miután a döntőben az oroszoktól szenvedett vereséget.

Krajnyák az idei Világkupa hat állomásán összesen tizenkét érmet szerzett. A Egerben, Montreálban és Pisában a tőrözőknél egyéniben zárt az élen, míg Egerben a párbajtőr csapattal is elsőként végzett. Montreálban emellett a párbajtőrözőknél lett ezüstérmes. Egerben és Varsóban egyaránt harmadikként, míg utóbbinál a tőrözőknél is a dobogó legalsó fokán zárt. Tbilisziben pedig egyéniben és csapatban is második lett a tőrözőknél. Az UTE érdi parasportolója idén még az olaszországi Terniben rendezett Európa-bajnokságon a tőrözőknél harmadik, a párbajtőrözőknél ötödik lett.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email