22_03_29_erdmost_nincskep

Kerekesszékes vívás: Krajnyák aranyéremmel zárta az évet

22_03_29_erdmost_nincskep

Kerekesszékes vívás: Krajnyák aranyéremmel zárta az évet

A 2019-es világkupa-sorozat utolsó állomását rendezték hétvégén Amszterdamban a kerekesszékes vívók számára. Az idei vk-záróról Krajnyák Zsuzsanna aranyéremmel térhetett haza.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az UTE mindkét érdi kerekesszékes vívója, az A-sérültségi kategóriás Krajnyák Zsuzsanna és a B-kategóriában érdekelt Dani Gyöngyi is elindult az év utolsó világkupa-állomásán Amszterdamban.

Krajnyák a párbajtőrözők között ugyan kiválóan kezdte meg szereplését, hiszen csoportjában mint a hat mérkőzését megnyerte, de a főtáblán hiába volt erőnyerő és verte az ukrán Natalija Mandrykot 15–6-ra, a negyeddöntőbe jutásért a hatszoros paralimpiai bajnok hong-kongi Ju-t kapta, akivel egy egészen kiváló mérkőzést vívott, ám az ázsiai klasszis egy tussal, 15–14-re győzni tudott, ezzel Krajnyák a tizedik helyet szerezte meg.

A B-kategóriában szereplő Dani Gyöngyi is jól kezdte a párbajtőrt, csoportjában hatból öt meccset nyert meg, a 32-es főtáblán pedig a belga Roswitha van Dorpe-ot búcsúztatta egy 15–8-as sikerrel, de a következő körben a fehérorosz Kristina Fiaklistavával már nem bírt, a 15–4-es vereség pedig összességében a kilencedik helyet eredményezte.

A tőrözőknél a szokásokhoz híven Krajnyák Zsuzsanna erősen kezdte meg szereplését: csoportját öt győzelemmel és egy vereséggel nyerte meg. A 32 között a thaiföldi Suthin Sitát is megállította egy 15–2-es győzelemmel, majd az orosz kiválóságot, Julija Mayát verte 15–9-re. Ezt követően pedig visszavágott a hong-kongi Ju-nak a párbajtőrben elszenvedett vereségért, s 15–10-re győzött.

Az elődöntő nem kedvezett a magyaroknak, hiszen Krajnyáknak épp Hajmási Éván keresztül vezetett az útja a döntőbe, s 15–10-re múlta felül honfitársát.

A döntőben aztán az orosz Natalia Morkvych következett, akit kiélezett mérkőzésen, 15–12-re győzött le az így aranyérmet szerző Krajnyák Zsuzsanna!

Dani Gyöngyi a tőrözőknél csoportjában három vereség mellett egy találkozót nyert meg, az egyenes kieséses szakaszban pedig szoros meccsen kapott ki 15–14-re a hong-kongi Nga Ting Tongtól, így csupán a 21. helyen végzett.

A csapatversenyek közül Amszterdamban a női párbajtőrözők mérték össze tudásukat. A Dani Gyöngyi, Krajnyák Zsuzsanna, Hajmási Éva összeállítású magyar válogatott az Egyesült Államok ellen elért 45–28-as sikert követően egy tussal, 45–44-re kikapott Ukrajna legjobbjaitól, így a hatodik helyen végzett.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email