22_03_29_erdmost_nincskep

Kegyeletsértő álhírek terjengenek múlt héten elhunyt egykori kollégánkról

22_03_29_erdmost_nincskep

Kegyeletsértő álhírek terjengenek múlt héten elhunyt egykori kollégánkról

Egyes vírus- és oltástagadó csoportok kegyeletsértő álhíreket közöltek a közösségi oldalon. Múlt héten elhunyt egykori kollégánkról azt hitették el, hogy a koronavírus elleni oltástól hunyt el. Vultur Csaba sem koronavírusos nem volt, sem a vakcinát nem kapta meg, pedig akarta volna.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint azt a Blikk írja, „lélektelen halálkufárok kereskednek szeretteinkkel a Facebookon: oltásellenes magyar csoportok átléptek egy határt, amit nem kellett volna. Vultur Csaba szerette volna, de sosem kapta meg a koronavírus elleni vakcinát – halálának semmi köze nem volt a Covidhoz.”

A magyar facebook oldalon vírus- és oltástagadók olyan emberről hitették el a követőkkel, hogy meghalt a koronavírus elleni oltástól, aki nemrégiben bekövetkezett halála előtt sem koronavírusos nem volt, sem a vakcinát nem kapta meg, pedig szerette volna, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy nemrég profilképét oltás mellett kampányoló kerettel látta el.

Mint azt a Blikk megjegyzi, a vírus- és oltástagadó csoportok kezelői néhány lájkért hazugságokat osztanak meg félrevezetve ezzel a tömegeket.

„Az erre fogékony embereket egy olyan helyzetben vezetik meg, amikor éppen összefogásra lenne szükség, hogy végre kimászhassunk a koronavírus okozta mély társadalmi és gazdasági gödörből. De nem, ők – elhunyt honfitársaink képeit ellopva – hamis híreket terjesztenek. Ha ez a fajta tevékenység nem veszélyezteti a járványügyi védekezést, akkor semmi…” – írja a Blikk, megemlítve, hogy a múlt héten elhunyt egykori munkatársunk Vultur Csaba amellett, hogy az újságíró szakma régi motorosa volt, egyben a napilap megbecsült kolléganőjének párja is, aki közösségi oldalán tudatta egykori munkatársunk halálhírét.

Vultur Csaba párja, Bejczi Szilvia bejegyzése alatt az ismerősök részvétnyilvánításai mellett megjelentek az idegen hozzászólások, vírus- és oltástagadók kommentjei, ahol elképesztő ostobaságokat állítottak Csaba haláláról.

Mint azt a Blikk megjegyzi, kiderült, hogy egy csoport a közösségi oldalról egész egyszerűen ellopta Csaba párjának a tragikus hírről szóló posztját a képekkel együtt, majd néhány lájkért úgy adta el a saját oldalán a történetet, mintha Csaba a koronavírus elleni oltásba halt volna bele.

Vultur Csaba nem volt koronavírus-fertőzött, úgy tudjuk, február harmadik hetében került kórházba, ahol múlt csütörtökön megállt a szíve.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email