22_03_29_erdmost_nincskep

Karanténban három csoport, emberhiánnyal küzd az óvoda

22_03_29_erdmost_nincskep

Karanténban három csoport, emberhiánnyal küzd az óvoda

Három csoport került karanténba a Szivárvány óvodában. Vincze Beáta intézményvezető elmondta: a bezárásra az ÁNTSZ adott utasítást telefonon, miután két, a múlt héten tesztelt kollégáról a hétvégén bebizonyosodott, hogy fertőzött, egy pedig gyanús. A gyerekek ilyenkor kontaktszemélynek minősülnek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Írásban még nem kaptunk hivatalos tájékoztatást az ÁNTSZ-től, csak telefonon, de a szülőkkel már felvettük a kapcsolatot. A három csoport számára ma megkezdődik a tíznapos karantén – mondta az ÉrdMostnak Vincze Beáta, akitől megtudtuk azt is: 43 munkatársából 9 már múlt héten otthon maradt, mert koronavírus tüneteit tapasztalta magán. Kettejükről a hétvégén derült ki, hogy pozitív lett a tesztjük (és a gyanú miatt egy harmadik csoportot is bezáratott az ÁNTSZ).

Ma újabb két kollégát küldtek haza koronagyanús tünetekkel. Emellett azoknak az óvónőknek is otthon kell maradniuk, akiknek a gyermeke a karanténnal érintett csoportokba jár, így mintegy 15 kolléga esett ki. Ezért most nagy emberhiánnyal küzd az óvoda, és elképzelhető, hogy a mai hármon túl többet is be kell majd zárni a tizenkétcsoportos intézményben. Ennek egyik oka, hogy a pedagógiai asszisztensek csoportról csoportra járnak, így megvan az esélye, hogy a fertőzés továbbterjed.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email