22_03_29_erdmost_nincskep

Juniálissal köszöntötték a nyarat

22_03_29_erdmost_nincskep

Juniálissal köszöntötték a nyarat

Nyárköszöntő mulatságot tartottak péntek délután a Jázmin utcai Idősek Klubjában. A zenés rendezvényen nemcsak a klubtagok, hanem az Életet az Éveknek Nyugdíjas Klub tagjai, valamint a Topoly utcai idősotthon lakói is részt vettek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Régi hagyomány már ez a nyárköszöntő mulatság, amit a Szociális Gondozó Központ Időseket Ellátó Központja rendez évről évre. Idén a Jázmin utcai Idősek Klubja árnyas kertje adott otthont a rendezvénynek.

– Az idősek minden évben nagyon várják ezt a jó hangulatú mulatságot, a nótázást, a zenét, a bográcsban főtt ebédet. Öröm számukra, hogy együtt lehetnek, úgy élvezhetik ezt a programot. Szervezünk ugyan foglalkozásokat mind a bentlakásos, mind a nappali ellátást nyújtó intézményünkben, de fontos, hogy ez az alkalom eltér a mindennapoktól – mondta lapunknak Érsek Sándorné, a Szociális Gondozó Központ Időseket Ellátó Központjának vezetője.

Magdi néni hat éve jár az Idősek Klubjába hetente háromszor, és minden évben eljön a juniálisra. Mint mondta, azért jó klubtagnak lenni, mert társasága van, beszélgethet, sőt, nótázhat is a többiekkel. Erre a rendezvényre régóta készültek, több magyar nótát is előadtak. Fiatal korában szeretett énekelni, és itt, a klubban, idősen újra kedvet kapott rá.

Nemcsak ők szórakoztatták a közönséget: néptáncokat mutatott be két általános iskolás, talpalávalót húzott a Rozbora együttes, és fellépett az Életet az Éveknek Nyugdíjas Klub énekkara is. Ők rendszeresen énekelnek az időseknek a különféle nagyobb rendezvényeken. Most ők is odaültek a terített asztalok mellé, együtt mulattak a Jázmin utcai idősekkel. A Topoly utcai otthonból is érkeztek lakók, így mintegy ötvenen juniálisoztak együtt.

Az ebédet délelőtt főzték, az idősek segítségével: paprikás krumpli készült, emellett volt sok finomság, sütemény is, amit az ellátottak, illetve vendégek hoztak otthonról, és az Idősek Klubja az alkoholmentes frissítőkről is gondoskodott ezen az igazi, aranyló júniusi délutánon.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email