22_03_29_erdmost_nincskep

Jövő héttől 4 nagyvárosban lehet időpontot foglalni oltásra

22_03_29_erdmost_nincskep

Jövő héttől 4 nagyvárosban lehet időpontot foglalni oltásra

Kísérleti jelleggel internetes oltási időpontfoglalási rendszert vezet be a kormány, melynek értelmében Budapest, Pécs, Szeged és Debrecen egyetemi kórházak oltópontjain 70 ezer oltásra regisztrált ember kaphatja meg a vakcinát április 26. és 28. között.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében emlékeztet, Magyarországon az oltás önkéntes, ezért regisztrációhoz kötött. Ez alapján folytatják az oltást a háziorvosoknál és az oltópontokon.

Az egyetemi oltópontokon a kormány kísérleti jelleggel kipróbál egy internetes foglalási rendszert. Az oltás felgyorsítása érdekében 70 000, már oltásra regisztrált ember fog SMS-ben értesítést kapni, hogy az abban szereplő kód alapján időpontot foglaljon magának jövő hét hétfőre, keddre vagy szerdára.

Hozzátették, amennyiben a rendszer sikerrel vizsgázik, megfontolják az általános kiterjesztését a regisztráltakra.

Az Operatív Törzs április 21-i tájékoztatóján dr. György István államtitkár, az Országos Oltási Munkacsoport vezetője ismertette, az SMS-eket már április 21-én kiküldik az érintetteknek, akiknek április 22-én, csütörtökön 16 óráig kell felkeresniük a honlapot (melyet az SMS-ből érhetnek el) és időpontot foglalniuk.

Dr. György István beszámolt arról is, hogy a héten már négyféle vakcina érkezett Magyarországra.

Részletezte, hétfőn 68 400 adag Moderna oltóanyag érkezett, ebből 59 200 adag a háziorvosokhoz kerül, a többit második oltásra teszik félre tartaléknak.

Kedden 248 040 adag Pfizer/BioNTech oltóanyag is érkezett, ezek közül 111 ezret elsőkörös oltásra használnak fel a kórházi oltópontokon, illetve a megyei oltási munkacsoportos döntése alapján kapnak belőle a háziorvosok is. A fennmaradó mennyiség pedig második körös oltáshoz szükséges.

Kedden emellett 72 000 dózis AstraZeneca vakcina is érkezett, melyeket második körös oltásra használnak fel.

Ezzel párhuzamosan pedig 100 ezer második oltáshoz alkalmazható Szputnyik V oltóanyag is érkezett kedden – részletezte dr. György István, megemlítve, hétvégére 600 ezer adag Sinopharm vakcinát várnak. Ennek egyik felét a háziorvosok kapják, melynek köszönhetően a jövő héten praxisonként 60 fő oltására készülhetnek a háziorvosok – emelte ki az Oltási Munkacsoport vezetője, hozzátéve, hogy a további 300 ezer oltóanyagot kórházi oltópontokon használják fel.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email