22_03_29_erdmost_nincskep

„Jó látni, hogy végre tányéron vannak az ételek”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Jó látni, hogy végre tányéron vannak az ételek”

Már napok óta tudjuk, hogy hamarosan nyithatnak a vendéglátó egységek teraszai. Az Érd Tv stábja arra volt kíváncsi, hogyan készülnek a nyitásra a helyi vendéglátósok, milyen érdeklődésre számítanak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Nem vagyok eufórikus állapotban, azt el kell mondjam”- fogalmazott Bagi Zoltán a Festal Étterem & Hennessy Club ügyvezetője. Mint mondta, elég hosszú volt az az idő, amíg zárva kellett tartanunk, és bár nem minden korlátozással értettek egyet, de nem az a dolguk, hogy ezzel foglalkozzanak . ”Ha számokhoz kötötték a nyitást, akkor állunk elébe. A Festal alapjáraton egy rendezvényház, elég nagy erőfeszítéseket kellett tennünk azért, hogy életben maradjunk. Nekünk egy közel száz fős teraszunk van, és ha az időjárás is a kegyeibe fogad, akkor azért távolságtartás mellett is le tudjuk ültetni a vendégeinket.”

Zoltán azt is elárulta, hogy nem s nagy tömegre, de szerinte nem sürgős most semmi. Mindenesetre a konyha felkészült, az ételfutár cégekkel szerződést kötöttek, és ételfotókat készítettek. „Jó volt látni végre hogy tányéron vannak az ételek és nem egy dobozba zárjuk. Furcsa volt megélni, hogy végre vissza kerülünk a vendéglátásnak abba a szegmensébe, amiért mi valóban megnyitottunk annak idején.”

Kendi Géza, a Poirot Belga Étterem & Sport Pub társtulajdonosa arról számolt be, hogy ők már egy hete várják a nyitást, már a múlt héten felkészítették a kertet és a teraszt a vendégek fogadására és már nagyon várták, hogy legalább ilyen formát működhessenek. Mint mondta, természetesen betartják azokat a szabályokat, amelyeket be kell tartania mindenkinek, és emellett az ésszerűség szabályait is szem előtt tartják majd. „Nagy érdeklődésre számítunk a nyitásnál, de ésszerűen nyitunk, és a távolságot igyekszünk tartani a vendégek között is.”