22_03_29_erdmost_nincskep

Így nyitott újra a Földrajzi Múzeum

22_03_29_erdmost_nincskep

Így nyitott újra a Földrajzi Múzeum

Két és fél hónapig nem fogadhatott látogatókat a Magyar Földrajzi Múzeum, de ez idő alatt is számos tennivalója akadt az intézmény dolgozóinak. Például megújult az MFM honlapja, sok kiadványt digitalizáltak és leltároztak is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Fekete-Mácsai Anetta, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatóhelyettese az Érd Tv-nek elmondta, az alatt a két és fél hónap alatt, amíg nem fogadhattak látogatókat, megújult a foldrajzimuzeum.hu oldal, számos kiadványt digitalizáltak és a múzeumpedagógiai rész is digitális tananyagokkal, feladatokkal bővült, emellett leltároztak is.

A múzeum azonban nemrég újra megnyithatta kapuit a látogatók előtt. Ezzel kapcsolatban az igazgatóhelyettes felhívta a figyelmet, hogy a múzeum területén továbbra is maszkot kell viselni, az intézmény pedig csak védettségi igazolvánnyal látogatható. Kitért rá, vannak még minimális korlátozások, így például a csoportos látogatást továbbra is kérik előre jelezni, hogy egyszerre ne legyen két csoport ugyanazon a kiállításon, hiszen a múzeumban egyszerre 50 fő tartózkodhat.

Megjegyezte, jövő héttől a csoportok ismét kérhetnek tárlatvezetést, de azt kérik a csoportos látogatóktól, hogy minél előbb jelezzék látogatási szándékukat.

Fekete-Mácsai Anetta beszélt arról is, már számos iskolai csoport jelentkezett be, de az egyéni látogatók száma még alacsony. Hozzátette, reméli, ez a nyár folyamán emelkedni fog.

Kitért rá, a Múzeumkertet is számos különböző eseményre kihasználják, egy például több esküvőnek is otthont ad.

A következő időszak programjával kapcsolatban Fekete-Mácsai Anetta emlékeztetett, természetesen a Magyar Földrajzi Múzeum is házigazdája lesz június 26-án a Múzeumok Éjszakájának.

18 órától kezdődő programok során könyvbemutatóval és előadásokkal készülnek, de a védettségi igazolvánnyal rendelkező résztvevőknek előzetesen regisztrálniuk kell a regisztracio@foldrajzimuzeum.hu címen.

A Magyar Földrajzi Múzeum Múzeumok Éjszakáján tartott programjairól ide kattintva olvashat részleteket.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email