22_03_29_erdmost_nincskep

Így készülnek a visszatérésre a Gárdonyiban

22_03_29_erdmost_nincskep

Így készülnek a visszatérésre a Gárdonyiban

Április 19-én visszatérnek a diákok az általános iskolákba, míg a középiskolásoknak csak május 10-én indul újra a jelenléti oktatás, előtte azonban a végzősök még érettségiznek. Az Érd FM 101.3 Pintérné Bernyó Piroskát, a Gárdonyi intézményvezetőjét kérdezte az újranyitásról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint ismert, az általános iskolások számára április 19-től, a középiskolásoknak pedig május 10-től indul újra a jelenléti oktatás az intézményekben. Mint Pintérné Bernyó Piroska, a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium intézményvezetője az Érd FM 101.3-nak elmondta, az elmúlt időszakban sokkal simábban és hatékonyabban zajlott az online oktatás, mint egy évvel ezelőtt. Ez egyrészt a pedagógusok lelkiismeretes munkájának köszönhető, másrészt annak, hogy a diákok is belejöttek az online oktatás gyakorlatába.

Április 19-től azonban az általános iskolások már visszatérhetnek a jelenléti oktatásra, mellyel kapcsolatban az intézményvezető azt mondta, szeptember óta három intézkedési tervük is van.

“Természetesen maximálisan törekszünk arra, hogy a járványügyi szabályozásokat betartsuk és betartassuk” – hangsúlyozta Pintérné Bernyó Piroska, kifejtve, az iskolában nem voltak tömeges megbetegedések, mindenki hordta a maszkot, tartotta a távolságot, emellett be van osztva, hogy szünetben melyik osztály hol lehet.

Kitért rá, ha a szülők úgy gondolják, kérhetik, hogy gyermekük otthonról tanulhasson tovább. Ilyen esetben viszont a szülők vállalják, hogy segítik a diákot, aki a tanároktól ugyanúgy megkapja a tananyagot. Ismertette, eddig mindössze két szülő jelezte, hogy gyermeke április 19. után is otthon marad.

Mint az intézményvezető beszámolt róla, ha a középiskolások május 10-én visszatérhetnek a jelenléti oktatásba, akkor a november 11. előtti órarend szerint jöhetnek.

Hozzátette, a tanév hátralévő részében a mögöttünk hagyott időszak ismeretanyagát kell megerősíteni a diákokban, hogy szeptembertől zökkenőmentesen tudjon folytatódni az oktatás.

A közelgő érettségi kapcsán Pintérné Bernyó Piroska emlékeztetett, március 8-ig kis csoportokban a diákok bejárhattak az iskolába, ahol bizonyos tárgyakból külön képzést kaptak. Bár a szigorú védelmi intézkedések időszaka alatt erre és próbaérettségire sem volt lehetőségük, ettől a héttől ismét tarthatnak kiscsoportos foglalkozásokat heti két alkalommal, melyeken maximum 10 fő vehet részt. Az intézményvezető ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, a foglalkozáson való részvétel nem kötelező, hiszen a diákok otthon is gyakorolhatnak.

A szóbelik elmaradása kapcsán Pintérné Bernyó Piroska azt mondta, vegyes a fogadtatás, hiszen vannak olyan diákok, akik szóban, vannak, akik írásban tudják jobban kifejezni magukat.



 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email