22_03_29_erdmost_nincskep

Huszadik utcabál a Hárslevelűben

22_03_29_erdmost_nincskep

Huszadik utcabál a Hárslevelűben

1999-ben saját erőből, saját pénzből építették meg a Hárslevelű utcában élők az úttest burkolatát, amit aztán utcabállal ünnepeltek meg. Az egyszeri alkalomból hagyomány lett: egyetlen évet sem hagytak ki a Hárslevelű utcai lakosok, akik idén is közösen készült erre az alkalomra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Hárslevelű utcában élők két 1999-ben a két kezükkel arattak győzelmet a sár felett – ahogy ezt Poteczin Imre, az utcabál főszervezője megfogalmazta szombat délután, a huszadik utcabáljukon.

– Sajnos, vannak olyan lakók, akik már nem lehetnek velünk, de az újonnan ide költözők is csatlakoztak a rendezvényünkhöz. Ilyenkor lezárjuk az utcánk két végét, kihozzuk az asztalokat. Együtt vacsorázunk, beszélgetünk, táncolunk. Gulyáslevest főzünk szabad tűzön, és mindenki hozzáad valamit a munkához: van, aki az italokról gondoskodik, van, aki a díszítésről, a zenéről… A költségeket közösen álljuk – tette hozzá Poteczin Imre, hangsúlyozva: nagyon fontos közösségi esemény ez számukra, hiszen ilyenkor rengeteg apró-cseprő konfliktust meg tud oldani a szomszédság.

Poteczin Imre egy meglepetéssel is készült:1999-ben lefényképezte, ahogy az utca burkolásán dolgoztak, és most ezekből állított össze egy tablót (lásd képünkön). Volt olyan szomszéd, aki hűtőmágnessel, illetve ajándékozta meg a lakókat.

T. Mészáros András polgármester is ellátogatott a rendezvényre, és meglepetéssel is készült: Demjén Attila képviselővel egy speciális utcanévtáblát és egy üveg jófajta Hárslevelűt (azaz bort) vittek ajándékba.

További cikkeink

További cikkeink

Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email