22_03_29_erdmost_nincskep

Hogy mindenki hazaérjen

22_03_29_erdmost_nincskep

Hogy mindenki hazaérjen

Egész héten számíthatnak az Érden közlekedők rendőri ellenőrzésre, és akik nem követtek el szabálysértést, még ajándékot is kapnak a rendőröktől. A "Hogy mindenki hazaérjen" kampány célja a közlekedésbiztonság javítása. Minderről Kürti István r.alezredes számolt be az Érdi Tv-nek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 

Kürti István, az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője elmondta, hogy a „Hogy mindenki hazaérjen” kampány célja a közlekedésbiztonság javítása, ugyanis az utóbbi időben romlásnak indult a közlekedésbiztonság, a szabálykövetés elmarad attól, ami egyébként elvárható lenne a közlekedőktől. „A cél az, hogy felhívjuk a figyelmet a közlekedésbiztonság javítására és arra, hogy maga a közlekedésbiztonság csak akkor fog javulni, hogyha minden közlekedő tesz azért, hogy biztonságosan tudjunk közlekedni, és hogy mindenki biztonságban legyen.”

A kampány célja tehát nem maga az ellenőrzés, hanem a figyelemfelhívás, hogy tegyünk azért, hogy mindenki betartsa a megfelelő közlekedési szabályokat és így mindenki biztonságban hazaérjen és mindenki biztonságban tudhassa a szeretteit.  Kürti István kiemelte, hogy a rendőrség ilyenkor az adott közlekedési területen közlekedő járművezetőket, gyalogosokat, kerékpárosokat, motorosokat megállítja és egy általános közlekedésbiztonsági ellenőrzést követően az érdi rendőrkapitányság közlekedési osztályának a balesetmegelőzési előadója néhány jó tanáccsal látja el az éppen ellenőrzött személyt. „Aki ezeket a tanácsokat megfogadja és szabálysértést, esetleg a szabályszegést nem követett el, vagy nem volt olyan mértékű, ami szankciót von maga után, azoknak egy kisebb ajándékot adunk át.”

Az osztályvezető arról is beszámolt, hogy a figyelmetlenség minden közlekedési balesetnél szerepet játszik. A gyalogosoknak a biztonsága nagyon fontos a közúti közlekedésben, fontos, hogy az autósok kiemelt figyelemmel legyenek a gyalogosátkelők környékén, amennyiben érkező gyalogost látunk, biztosítsuk számára az elsőbbségi helyzetet, hogy biztonságosan át tudjon kelni az úton. Nagyon fontos figyelni a kerékpárosokra, motorosokra, az autósok legyenek tekintettel arra, hogy ezek a járművek is kint vannak az utakon, és az ő közlekedésük egy picit más és másképpen kell hozzájuk viszonyulni. „Legyünk körültekintőek és toleránsak, és segítsük egymás közlekedését.”- zárta szavait Kürti István.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email