22_03_29_erdmost_nincskep

Hétfőn ismét gyérítik a szúnyogokat

22_03_29_erdmost_nincskep

Hétfőn ismét gyérítik a szúnyogokat

Július 19-én a napnyugta utáni időszakban végez földi kémiai szúnyoggyérítést a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Érden – olvasható a város honlapján, ahol kérik a lakosságot a szabadban tárolt eszközöket takarják le vagy vigyék be a lakásba, a nyílászárókat zárják be.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az erd.hu-n megemlítik, ha az időjárás nem lesz megfelelő, akkor július 19. helyett 20-án vagy 21-én pótolják a gyérítést.

Részletezik, a gyérítést a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szerrel végzik.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Hogy milyen házi megoldások léteznek a szúnyogok gyérítésére, megfékezésére, arról ide kattintva olvashat bővebben.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email