22_03_29_erdmost_nincskep

Heteken belül beköltözhetnek a rendelők a Sasvárosi Egészségházba

22_03_29_erdmost_nincskep

Heteken belül beköltözhetnek a rendelők a Sasvárosi Egészségházba

A tavalyi kampányfinisben, ünnepélyes keretek között átadott Bagoly utcai rendelő vesszőfutása még a latin szappanoperák forgatókönyveit is simán kenterbe verhette volna. Most talán pont kerülhet a történet végére, azaz hamarosan megnyithat a rendelő.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Ezt a rendelőt nagyjából ugyanúgy adták át a választási hevületben, mint a játszóteret a Papi földeken. Tehát egy félkész, üresen álló épület szalagjának átvágását tekinthettük meg akkor. Az októberi átadáshoz képest azt az elődeink is nagyon jól tudták, hogy még koránt sincs birtokba vehető állapotban a rendelő. Az, hogy a napokban elkezdtek minden fórumon értetlenkedni, és álhíreket terjeszteni ezzel (és sok mással) kapcsolatban, az puszta színjáték.  Eleve voltak olyan szállítási határidők, amelyek a szalagátvágás időpontja utánra voltak kitűzve: így az informatikai eszközök és a bútorok szállítása – sorolta kérdésünkre Tetlák Örs alpolgármester.

A bútorszállítás azonban csúszott, a mosdók hiánya miatt, és végül az is kiderült, hogy vizesednek a falak, márpedig amíg ezt a kivitelező meg nem szüntette, addig nem volt értelme a bútorokat sem felszerelni. Mostanra azonban sikerült megoldani minden problémát, és heteken belül birtokba vehetik az egészségügyi szolgáltatók az épületet, és elkezdődhetnek a rendelések, tudtuk meg az alpolgármestertől.

Az új egészségügyi szolgáltatóházban két felnőtt és két gyermekorvos, egy patika, illetve a védőnők kapnak helyet. Ezenkívül a második emeleten, egy 130 négyzetméteres terület a tervek szerint közösségi térként funkcionál majd, de még félkész állapotban van, mert forrás sem volt ennek kialakítására. Ez azonban nem akadályozza a rendelők megnyitását – ismertette Tetlák Örs.

A védőnői szolgálat egyébként a földszinten kap helyet a fiókgyógyszertárral és a gyermekorvosi rendelőkkel együtt. Az emeleten várják a felnőttorvosi rendelőbe érkező betegeket, illetve a körzeti megbízotti iroda is ott nyit majd meg a közösségi térrel együtt.

Az új intézményt Staud Józsefről, a tragikus körülmények között elhunyt gyermekorvosról nevezik el, aki az 1990-es évek közepéig ugyanazon a helyen rendelt.


 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email