22_03_29_erdmost_nincskep

Harc a hó ellen

22_03_29_erdmost_nincskep

Harc a hó ellen

Idén nem panaszkodhatunk arra, hogy nincs részünk hóesésben – és a meteorológiai előrejelzések szerint további havazás várható. T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján az Érdi Közterület-Fenntartó Intézmény által végzett téli munkálatokról számolt be.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ÉKFI ebben az időszakban 24 órás hóügyeletet tart. Hat, sószóró felépítménnyel ellátott teherautó síkosságmentesíti az utakat, hat útvonalon, és hat kisteherautó is részt vesz a munkában (ezek szállítják a munkaerőt, hiszen kézi takarításra is szükség van). A járműveket vezető sofőrökön kívül műszakonként húsz ember dolgozik azon, hogy az utak járhatóak legyenek.

A főteret egy kis traktorral takarítják, és ahogy azt megszokhattuk, a város különböző pontjain – főleg a meredek utcáknál, illetve az intézmények közelében – homokládákat is kihelyeztek, összesen mintegy harminc darabot. Az ÉKFI a buszmegállókat is takarítja.

Az intézmény munkatársai folyamatosan figyelik az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzését, így tudják, mikorra várható havazás, esetleg ónos eső, és idejekorán sózni tudják az utakat. Szóróanyag  elegendő mennyiségben áll rendelkezésre.

T. Mészáros András felhívta a figyelmet arra, hogy a járdák takarítása az ingatlantulajdonosok kötelessége.  

– Ezt a közterület-felügyelettel is ellenőriztetni fogjuk. Nem a hólapátolást elmulasztók megbüntetése a cél, hanem az, hogy a járdákon minél biztonságosabban lehessen közlekedni – hangsúlyozta a polgármester.  

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email