22_03_29_erdmost_nincskep

Gyümölcsfákat ültettek az érdi mentőállomáson

22_03_29_erdmost_nincskep

Gyümölcsfákat ültettek az érdi mentőállomáson

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Elvira major jóvoltából tíz gyümölcsfával gyarapodott az érdi mentőállomás udvara. A komposztot a Zöldhatár Kft. biztosította, a fákat a mentősök ültették el.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érd délnyugati határában található az Elvira major, amely felbecsülhetetlen értéket képvisel. Nem csak Magyarországon, de egész Európában nem található a csonthéjas gyümölcsöknek ilyen széleskörű, 2200 tételű génbankja. A hatalmas génbanki gyűjtemény a Kárpát-medencéből származó gyümölcsök alakgazdagságát egyedülálló módon reprezentálja, felsorakoztatva az 1970 óta begyűjtött egyedeket. Ezek a fajtanemesítésekben fontos szerepet játszanak, hiszen olyan tulajdonságokat hordoznak magukban, mint például a szárazságtűrés vagy éppen a betegség-ellenállás. Éppen ezért nem csoda, hogy Magyarország faiskoláinak 80%-át látják el innen származó (elsősorban csonthéjas) gyümölcsfákkal. 

A héten több intézmény is gyümölcsfákat kapott, Tetlák Örs alpolgármester az ófalusi és a Fácán óvodában is járt, ahová meggy-, cseresznye- és almafákat vitt. 

Csütörtökön a Föld napja alkalmából 250 darab kétéves, szabadgyökerű facsemetét oszt szét Érd MJV önkormányzata az Elvira major jóvoltából a Városháza előtt. Személyenként maximum 3 facsemete kérhető, lesz alma-, cseresznye-, meggy-, néhány szilva- és kajszibarackfa is.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email