22_03_29_erdmost_nincskep

Gyűjtse a kupakokat Imikéért!

22_03_29_erdmost_nincskep

Gyűjtse a kupakokat Imikéért!

Bár az Érdi Környezetvédő Egyesület műanyagkupakgyűjtő versenye lezárult, továbbra is érdemes azokat gyűjteni, hiszen Imike, egy 17 éves, kisagyi fejlődési rendellenességgel született fiú gyógykezelését és mindennapjait tudja ezzel támogatni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Imike, édesanyja, Évi és párja Évi nagymamájának kamrájában élnek Érden 2013 óta. Ahogy azt korábban mi is megírtuk, Imike kisagyi fejlődési rendellenességgel született, ami érinti  a mozgás- és beszédközpontot, anyagcserezavarral, és súlyos epilepsziával jár, bár az epilepsziás rohamai az utóbbi időben a gyógyszerezésnek köszönhetően – megszűntek. Járni, beszélni azonban nem tud, teljes ellátást igényel napi 24 órában. 

A törökbálinti Csillagom Alapítvány támogatásából nemrégiben a 12 m2-es kamrát, ahol a család lakik, ki tudták bővíteni 37m2-esre. Ebben sokat segítettek az Érd kézilabda csapatának szurkolói, a Dragonok és a Battai Bulldogok rögbicsapat tagjai is. A héten megérkezett a szigetelés is, szintén a Csillagom Alapítványnak köszönhetően, és amit szintén a Dragonok segítettek behurcolni az udvarra. De nagyon nagy szükség lenne további kétkezi segítségre, hogy a szigetelés fel is kerüljön az otthonuk falaira, és, ahogy Évi hozzáteszi, kéményépítőt is keresnek.

A műanyagkupakokat már 5 éve gyűjtik. Ahogy Évi mondja, szeretetkört építettek ki. Az édesanya megkeresését sok iskola és bolt örömmel fogadta, az itt leadott kupakokat egy cég három havonta összeszedi, és a tinnyei műanyagfeldolgozóba viszi, az ott kapott pénzt pedig Imike mindennapi ápolására, nevelésére, gyógyszeres kezelésére tudják fordítani. Minderről több helyen is beszámol Évi – rengeteg fotóval – a közösségi oldalon: létrehozott egy külön oldalt a műanyagkupak gyűjtésre (Érd és környéke(műa. kupakok gyűjtése Imikének) és külön egyet, ahol az építkezést lehet nyomon követni (Érdi Imike).

A műanyagkupakokat a következő helyszíneken lehet leadni Imike támogatásáért:

-Budaörs Budapesti út 66. Bubó Állatpatika ,
-Magyar Húsok Boltja, Bajcsy- 117.,
-Kőrösi Cs.Általános Iskola Riminyáki út,
-Természetház fogászat Diósdi út 42,
-Mammagyros a két vasút közt,
-Harmóniáért KHE Velencei út 1,
-Finta Étterem-Rendezvényközpont,
-Móra Ferenc Általános Iskola,
-Érdligeti Általános Iskola Diósdi út,
-Bohács Barkács bolt
-Monty Angyalai Érdi Állatmentés

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email