22_03_29_erdmost_nincskep

Gyertyagyújtás a bécsi merénylet áldozataiért

22_03_29_erdmost_nincskep

Gyertyagyújtás a bécsi merénylet áldozataiért

Gyertyagyújtással emlékezik kedd este hét órakor Csőzik László a bécsi merénylet áldozataira. A polgármester arra kéri az érdieket, hogy aki szeretne csatlakozni, kifejezve gyászát, szolidaritását, az szintén helyezzen el egy mécsest, vagy egy virágot a főtéren.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hétfő este többen lövöldözni kezdtek a bécsi Seitenstettengasse utcai zsinagóga környékén. A támadásban eddig négy civil vesztette életét és tizenheten megsebesültek. Az egyik merénylőt, aki az Iszlám Állam terrorszervezet szimpatizánsa volt, lelőtték.

Csőzik László polgármester közösségi oldalán fejezte ki őszinte részvétét.  Mint írja: „Nem fogadhatjuk el, hogy közös értékeinket bármilyen hatalmi, vallási, politikai szélsőség veszélybe sodorja! Mélységes megdöbbenéssel és részvéttel gondolok osztrák barátainkra, akiknek el kellett szenvedniük ezt a borzalmat. Keserűség feszül bennem annak láttán, hogy egyesek alantas érdekeik mentén igyekeznek ezt a megengedhetetlen történést, a civilizált, demokratikus és elfogadó, befogadó közösség ellen intézett gyalázatos támadást arra felhasználni, hogy még több gyűlöletet és még több megosztást idézzenek elő! Ezek az elmúlt hónapokban történt gyáva és aljas támadások nem egyes emberek, nem egyes csoportok, felekezetek ellen irányulnak. Ezek mind az európai értékek, az európai életvitel, az európai szellemiség, az egység, és a fejlődés elleni durva támadások voltak” – hangsúlyozza.

A polgármester ma este hét órakor mécsest gyújt Érd főterén, a zászlók alatt. „Ezzel azt szeretném kifejezni, hogy fejet hajtok az áldozatok emléke előtt, ám békésen, egyenes gerinccel és emelt fővel állok ki a demokrácia mellett, az európai értékeink ellen intézett támadások ellen” – írja, hozzátéve: aki csatlakozni szeretne a gyászhoz, és a közös európai értékeink melletti néma kiálláshoz, ki szeretné fejezni szolidaritását az osztrák néppel, azt arra kéri, hogy szintén helyezze el mécsesét, vagy egy fehér virágot a főtéren.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email