22_03_29_erdmost_nincskep

Gulyás szerint viszonylag normális nyarunk lehet

22_03_29_erdmost_nincskep

Gulyás szerint viszonylag normális nyarunk lehet

A mostani számítások szerint a pünkösd utáni héten éri el Magyarország az ötmillió első oltást, ezért a kormány a jövő heti ülésén a korlátozó intézkedések további enyhítéséről tárgyal - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tárcavezető kiemelte: viszonylag normális nyarunk lehet újra, de a védettségi igazolványra vonatkozó korlátozások augusztusig érvényben maradnak. Hangsúlyozta: június elejére-közepére azok is megkaphatják az oltást, akik csak nyugati vakcinát fogadnak el.

Már ötmillióan regisztráltak oltásra, továbbá 260 ezren – egészségügyi dolgozók, az idősotthonok lakói, a rendvédelmi szervek dolgozói – regisztráció nélkül megkapták az oltást – mondta.

Gulyás Gergely bejelentette azt is, hogy a külföldön élő magyar állampolgárok is kaphatnak védettségi igazolványt, és az oltások számától függetlenül május 28-tól megtarthatók a lakodalmak.

A miniszter elmondta, terveik szerint minden magyar állampolgár, aki külföldön, azaz az Európai Unió, az OECD, vagy a NATO tagállamában, továbbá Oroszországban és Kínában kapott oltást, az igazolások kormányhivatali bemutatása után kaphat magyar védettségi igazolványt.

   

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email