22_03_29_erdmost_nincskep

Gitárosok találkozója

22_03_29_erdmost_nincskep

Gitárosok találkozója

Tizenkilencedik alkalommal rendezett regionális versenyt a Lukin László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. Minden évben más hangszercsoportra hirdetik meg a vetélkedőt - idén a gitár tanszakos növendékek jöttek el a Vörösmarty gimnáziumba, hogy négy korcsoportban mérjék össze tudásukat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Szabóné Bán Ildikó, a Lukin iskola vezetője tudósítónknak elmondta, a versenyre tizenegy alapfokú művészetoktatási intézmény nevezett Érdről és környékéről. Szombaton huszonhárom, tíz-tizennégy éves növendék mutatta be tudását a közönség és a három fős szakmai zsűri előtt (elnöke Szilvágyi Sándor, Liszt Ferenc díjas gitárművész, a gitároktatás budapesti szakfelügyelője, tagjai Csáki András gitárművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa és Peltzer Ferenc, Artisjus díjas gitárművész, gitártanár voltak).

Mint az intézményvezető elmondta, nem csak a kiemelt tehetségű növendékeknek szerettek volna lehetőséget biztosítani. A versengés és a felkészülési időszak többletmunka a gyerekek részéről – aki egy ilyen megmérettetésen indul, már bizonyított azzal, hogy idejét, energiáját erre fordította – hangsúlyozta Szabóné Bán Ildikó, hozzátéve: nincs olyan növendék, aki jutalom nélkül tért volna haza – aki helyezést nem ért el, az dicsérő oklevelet kapott.

A megjelenteket Simó Károly alpolgármester is köszöntötte. Mint hangsúlyozta, ez olyan verseny, amely a régió iskoláinak teremt lehetőséget a találkozásra.

– Szeretném megköszönni az iskola lelkes közösségének, hogy tizenkilencedik éve megrendezik ezt a megmérettetést, és arra biztahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg őket, hogy folytassák még legalább háromszor ennyi ideig – zárta szavait az alpolgármester.

A regionális versenyt az Érd Zenekultúrájáért Alapítvány, Érd önkormányzata, a Vörösmarty gimnázium és több hangszerbolt, illetve helyi cég támogatta.

Helyezések:

I. korcsoport I. helyezett: Ledneczky Zsófia

II. korcsoport: I. Révay Miksa, II. Ernődi Márk, Ernődi Máté, III. Ferenci Botond

III. korcsoport: I. Dallos Dávid Bendegúz, Fejes Nándor, Latyák Domonkos, II. Tóth Emma, III. Ferenczi Jácint Pál, Izsák Márton

IV. korcsoport: I. Feig Simon, II. Diószegi Hunor, III. Vetési Gergely

Dicséretben részesült: Kóré Levente, Vaizer Tamara, Gróf Dániel József, Medvecki Panna Zsófia, Tóth Bence, Barosi Mihály, Havasi Bercel, Pongor Levente, Sipos Csaba

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email