22_03_29_erdmost_nincskep

Futsal: feszült meccs a tavalyi elsővel

22_03_29_erdmost_nincskep

Futsal: feszült meccs a tavalyi elsővel

Feszült, nézők nélkül véget érő mérkőzésen szenvedett 5–4-es vereséget a 5 Stars Érdi VSE a TFSE-Szertarsport.hu-tól a futsal NB II Nyugati csoportjának harmadik fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mindössze hét játékossal állt ki az előző kiírás alapszakaszát tizenhat győzelemmel és két döntetlennel záró TFSE elleni mérkőzésére a 5 Stars Érdi VSE. A jó erőkből álló fővárosiak már a meccs elején megmutatták, hogy az előző idényhez hasonlóan a 2020/21-es idényben is a feljutásban bíznak. Ennek köszönhetően már a harmadik percben megszerezték a vezetést, melyet öt perccel később már háromra, majd a tizedikben négyre növeltek – pedig a 5 Starsnak is meg voltak a lehetőségei. Igaz, a játékvezetők nagyon hamar elvesztették az irányítást, s a TF már a szünet előtt három büntetőt is lőhetett, melyeket Kertész Ferenc vagy szemmel vagy kézzel védett.

A fordulás után viszont előbb Bozsoki Imre értékesített egy büntetőt, majd Kertész Bence hozta közelebb a hazaiakat (2–4). Ezt követően a sorozatos rossz, de minimum kétes játékvezetői döntések miatt mind a pályán, mind a lelátón elharapóztak az indulatok, mely után a főrendező az összes résztvevő szurkolót kiküldte, így a hátralévő bő tíz percet zárt kapuk mögött fejezték be a csapatok.

Ebben az időszakban viszont Varga László, Zenga, a 5 Stars Érdi VSE vezetőedzője elmondása szerint teljes mértékben átvette az irányítást a házigazda, amely Horváth Tamás révén került közelebb, de egy perccel később megint kettő volt közte (3–5). A hajrában sorra dolgozta ki helyzeteit a 5 Stars, amely több kapufáig is eljutott, de csak Pintér Dominik tudott egyszer betalálni, így az érdiek 5–4-es vereséget szenvedtek.

„A TF az osztály egyik legjobb csapata, ez kijelenthető. A meccs elején el is mentek, kicsit bent maradtunk az öltözőben, sokkal lassabban gondolkodtunk a meccs elején, de utána a játékosaink kvalitásából adódóan felvettük a ritmust, amit az ellenfél diktált, de akkor már null négy volt. A TF pedig talán hátra is dőlt, szépen visszajöttünk a meccsbe, bármikor egyenlíthettünk volna, meg is fordíthattuk volna. Rúgtunk sok kapufát, kapusunk az öt a négy elleni játékból kettőt is. Nem volt szerencsénk sajnos” – értékelte a mérkőzést Varga László, Zenga, a 5 Stars Érdi VSE vezetőedzője, aki kitért arra is, hogy nem tudott olyan bő kerettel kiállni, ám így is hat minőségi mezőnyjátékossal rendelkezett.

„Talán kicsit más lett volna, de alapvetően azok játszottak, akiket elterveztem, hogy játszani is fognak” – jegyezte meg, majd kitért a mindkét fél szerint furcsa játékvezetői ítéletekre is, melyek nagyban nehezítették a hazaiak dolgát.

„A játékvezetők ténykedése nagyon negatívan befolyásolta mind a mérkőzést, mind a játékosok, mind a nézők hangulatát. Nagyon eldurvult a mérkőzés. A TF egy olyan csapat, amellyel ezer ponton van baráti kapcsolatunk. Bármikor játszok velük meccset, úgy, hogy békés, nyugodt, jó színvonalú mérkőzés lemenne, ha nem lennének játékvezetők. Belenyúlnak, rosszul nyúlnak bele, a játékosok ezt pedig nehezen tolerálják. Gyakorlatilag nem ismernek fel egy olyan szerelést, amikor a játékos elrúgja a labdát az ellenfél lábai közül. Erre azt tudja mondani, hogy azért fújta le szabálytalannak, mert olyan lendülettel ment oda a mi játékosunk, hogy látszott a szándék, hogy nem a labdát akarja megszerezni…” – fűzte hozzá Zenga.

A bajnokság negyedik körében a 5 Stars Érdi VSE október 5-én a Tihanyi FC vendégeként lép pályára, majd október 14-én a Magyar Kupában is a Balaton-partiak otthonába látogat.

Futsal NB II, Nyugati csoport, 3. forduló
5 Stars Érdi VSE–TFSE-Szertarsport.hu 4–5 (0–4)
Gól: Bozsoki (23. perc), Kertész B. (26. p.), Horváth T. (32. p.), Pintér D. (35. p.), ill. Szalmás (3., 8., 10. p.), Fodor B. (7. p.), Dudás D. (32. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email