22_03_29_erdmost_nincskep

„A független önkormányzatok a magyar demokrácia alappillérét jelentik”

22_03_29_erdmost_nincskep

„A független önkormányzatok a magyar demokrácia alappillérét jelentik”

Nyolc megyei jogú város vezetése közös közleményben gratulált Márki-Zay Péternek, aki a szavazatok 57 százalékát begyűjtve nyerte meg az előválasztás második fordulóját, így ő indul a hatpárti ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjeként a 2022-es országgyűlési választáson.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érd mellett Szeged, Szombathely, Pécs, Dunaújváros és Tatabánya polgármesterei, illetve Salgótarján városvezetése az alábbi közleményt juttatták el szerkesztőségünknek.

„A független önkormányzatok a magyar demokrácia alappillérét jelentik, az elmúlt 11 évben azonban a folyamatos forrásmegvonásokkal és a jogkörök csorbításával a Fidesz veszélybe sodorta szabadságunkat. Márpedig független, szabad önkormányzatok nélkül nincs független, szabad Magyarország sem.

Olyan kormányfőre van szükség, aki garantálja, hogy a kormányváltást követően a településeket nem fogják politikai alapon megkülönböztetni, és az ország anyagi lehetőségei szerint a magyar városok fejlődéséhez a szükséges forrásokat rendelkezésre bocsátja. Aki nem ellenségnek, hanem szövetségesnek tekinti a városvezetőket.

A kormányváltáshoz mindenekelőtt egységre, közös akaratra van szükség. Az előválasztás eredményeképpen olyan miniszterelnök-jelölt és olyan képviselőjelöltek méretik meg magukat 2022-ben a Fidesz-KDNP indulóival szemben, akikbe a választók egyszer már bizalmukat fektették, hogy képesek legyőzni a jelenlegi rezsimet.

A közös munka, egyeztetés most kezdődik, hogy 2022-ben egy részletes, közös ellenzéki programmal indulhassanak a jelöltek a választáson. Mi maximálisan partnerek vagyunk abban, hogy Márki-Zay Péterrel 2022-ben, a kormányváltást követően együtt állítsuk helyre a magyar önkormányzatiságot és a demokráciát.” – olvasható a közleményben.

Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere
Csőzik László, Érd Megyei Jogú Város polgármestere
Nemény András, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere
Péterffy Attila, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere
Pintér Tamás, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere
Szűcsné Posztovics Ilona, Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere
Salgótarján Megyei Jogú Város vezetése

Márki-Zay Péterrel néhány héttel ezelőtt, az ellenzéki előválasztás első és második fordulója között készített interjút az Érd Tv, melyet ide kattintva tekinthet meg! 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email